-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerstemoutstroop voor whisky?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@rfpma in het filmpje maakte ik van corn syrup een ” bourbon” . Deze staat nu nog te rijpen. De restanten heb ik gebruikt in een granen vergisting voor een sourmash . Die staat nu inmiddels ook op hout te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerstemoutstroop voor whisky?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@rfpma hier vind he een soortgelijke product en hoe het is verwerkt. Zeker kun je het gebruiken . Het is wel vele malen duurder dan zelf mout maken . Daarnaast het is even als de still spirit malt whisky niet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorzichtig Bezig!" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rfpma het lijkt moeilijker dan het is. Uiteindelijk is whiskey een van de simpelste dranken om te maken. Kopiëren van een bekende islay is onmogelijk omdat je dan echt de recepturen van het merk opzich nodig hebt. Maar een islay… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Voorzichtig Bezig!" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rfpma Robbert heeft duidelijke filmpjes gemaakt. Diegene van whiskey maken deel 1 en deel 2 beschrijven in stappen hoe je met granen een stookwijn kunt maken en hoe die te verstoken in 2 stookrondes. Voor het begin zou ik dan… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Voorzichtig Bezig!" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rfpma Dit zijn geen grammen maar graden Celsius. De temperatuurstappen waarop je maischt.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorzichtig Bezig!" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rfpma nee ! Zouten na stoken gebruiken breekt juist andere smaakstoffen af !