Met een mooie 10L-alquitara van de Stookwinkel, een meteen aangeschaft 30-litervat met flink wat poedertjes en spullen, een oud kookplaatje en het Volkomen Stookboek mijn eerste voorzichtige schreden aan het zetten... Eerst maar eens drie flessen van de goedkoopste LIDL-wijn in grappa omgezet, en - meteen al schokkend lekker. Daarbij de Heilige Driedeling ervaren, geproefd en geroken, en - verkocht. Ik, niet die grappa... Wel meteen een etiket ontworpen. En nu staat er, voor de volgende fase, 8 liter turbogist en suiker gezellig te borrelen. Met daarop een in alcohol gedrenkt kruidenpakket voor een gin, en misschien ook meteen iets in een ander flesje proberen met de kant-en-klare whisky- en/of wodkatoevoegingen... Geweldig... En ik wacht geduldig af tot de leermomenten zich aandienen... En al aan het peinzen hoe een Islay-whisky gemaakt kan worden... deeltje zeewater...?
Welkom Remus,
Zoals Theresa al aangeeft wordt een Islay whisky (of in ieder geval het merendeels) gemaakt met geturfd mout, zoiets als deze.
Ik lees wel in je bericht dat je (voorlopig) meer bezig met de essences, een optie is zoiets als een peat essence.
Eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat het gebruik van mouten een vollere drank oplevert.