Vond forum berichten leuk

RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!

@riesjaar de buis en de mand staat er los in. Wel in de zijkant van de buis voldoende gaten geboord voor circulatie van de vloeistof.

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Rijst whisky

Ook ik heb een rijst distillaat gemaakt. Dit maak je het beste niet van gewone rijst, maar van kleefrijst(ook wel sticky rice/sweet rice of ketan genoemd). Ik kocht een baal van 10 kg voor 17 euro, m...

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

@riesjaar ik heb ook wel eens geëxperimenteerd met rijst en het was eigenlijk wetenschap begrijp ik nu want ik heb alles genoteerd Of misschien was het wel aankloten maar het resultaat was in ieder g...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

@riesjaar voor een ongemout graan product moet je een geschikt gist hebben . Meeste wijn , bier en destillatie gisten zijn niet grschikt. koji yeast, ragi tape yeast of de rode rijst gist heb je daarv...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

@riesjaar een mout gebruiken kan, echter is de geleringstemperatuur van rijst 68-82 °C, dat betekent dat je wat hoog zit qua temperatuur om te maischen, dan zou ik aanbevelen om de rijst voor te koken...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

@riesjaar Het verschil tussen aanklooien en wetenschap bedrijven is slechts het opschrijven van dingen 😉 . Ik had nog niet van de drank gehoord en ben even wat gaan lezen want er waren me ee...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Hier ben ik

@klompenpaard welkom op dit forum. boven vind u filmpjes als deze Zijn ook demo van man van forum hier. Een betere whisky stoker dan deze man vind u niet gauw in dit land . Is ook behulpzaam man...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: 1e run met de t500, gelijk ook wat vragen 🙂

Bij de T500 doe ik tegenwoordig twee runs omdat het eindproduct dan zachter van smaak is. De eerste keer alles opvangen, verdunnen tot onder de 40% en een tweede keer stoken. Daarbij wel cuts maken op...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
Basis voor beslag / stookwijn .

Meerdere vroegen mij o.a. via pb en whatsapp hoe te maken en waar stookwijn recept op forum was te vinden. Nu kon ik het zelf ook zo snel niet vinden dus even opnieuw ; Volgende recepten hoeven ge...

In forum Recepten

3 jaar geleden
Pagina 2 / 2