Forum antwoorden aangemaakt

RE: Blauwkleurig eindresultaat

Still Spirits zegt "This is caused by unbalanced or excessive nutrients added in the fermentation vessel. We recommend discarding the spirit and trying again with a fresh batch. Also to clean the cond...

In forum Spirits

1 jaar geleden
Rijpen, hoe lang, en hoe?

Ik ben al een tijdje aan het experimenteren en heb al een aantal conclusies op de verkeerde manier getrokken (rum 1,5 jaar op een 5 liter vaatje laten staan is een no go, bijvoorbeeld haha) dus laat i...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: eerste keer mede maken

Ik heb nu mijn tweede batch op rijp staan, vorige een half jaar laten staan, en dat was al een beduidend smaakverschil inderdaad. Mijn recept (op internet gevonden): 7,5 kg honing opgelost in kokend ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: Smaakverlies bij fijnstook?

@drankdier Yep, volgende keer maak ik ook gewoon voldoende om de fijnstook 'volledig' met ruwstook te kunnen maken. Overigens was de ruwstook al erg goed te doen, zelfs rechtstreeks van de ketel 🙂

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Smaakverlies bij fijnstook?

@robbert Yep, daar ben ik ondertussen achter, maar voorlopig komt er nog geen derde ketel bij, dus ik zal het hier nog even mee moeten doen 🙂

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Smaakverlies bij fijnstook?

Ik heb natuurlijk nog een optie; stukjes appel in de botanical basket doen! Wat zijn jullie ervaringen/tips?

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Smaakverlies bij fijnstook?

@robbert zou dat minder zijn met een kleinere ketel (dus minder aanvullen met water) of door meer stookwijn te maken en over te halen (en dus ook minder aan hoeven vullen met water)?

In forum Stooktips

1 jaar geleden
Smaakverlies bij fijnstook?

Ik heb een 'emmertje' stookwijn van appelsap gemaakt en dit overgehaald, mooie 5 liter van plm 38% gemiddeld uitgehaald. Om fijn te stoken kan ik kiezen uit mijn airstill van 4 liter, maar mijn voorke...

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Gistemmer op temperatuur houden

Ik gebruik de meest eenvoudige brewbelts (onderaan de emmer) in een ruimte die eigenlijk nooit kouder wordt dan 10-12 graden. Die houden de temperatuur mooi rond de 24 graden.

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

@rumo Goed punt! Ik ben niet per se van plan om het allemaal op te drinken maar vooral proeven om te kijken hoe de smaak is, is het troep dan gaat het de gootsteen in.

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

Zo, klaar! Eindresultaat is 2,5 liter hearts van plm 50%, bijproducten zijn 1 liter gecombineerde heads & tails van 48%, en nog een liter tails van plm 20%. Eerste 400ml weggegooid. Normaal zou ik...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

Uit emmer 4 (met toevoeging van 1kg suiker dus) een flinke opbrengst vergeleken met de rest; 5 liter, startend op plm 50% en aan het einde zo'n 20. Nu nog even aan het fijnstoken met de vermogensregel...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

Opbrengst van emmer 3 gaat ook richting die van emmer 2, voorlopige conclusie is dus dat de langkorrelige (en goedkopere) rijst meer opbrengst had. Benieuwd wat de smaaktest over een tijdje op gaat le...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

@rumo ah, dat heb ik dus al een paar keer fout gedaan haha.

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

Vast een litertje van de eerste fijnstook met 15 gram houtsnippers in een pot gedaan, kijken wat dat over een paar maanden gedaan heeft 🙂

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
Pagina 1 / 3