Vond forum berichten leuk

RE: Witte wijndruiven concentraat voor Brandy/Cognac/ project gaat door! Cans 2,5 liter €22,00

Het heeft even geduurd maar morgen is er weer vers Biologisch druivenconcentraat beschikbaar. Ik heb het al online gezet zodat er besteld kan worden. 5 liter = 6,5 kg concentraat. Goed voor 25 liter ...

In forum Bieren en wijnen

1 jaar geleden
Ff voorstellen

Ik ben Jack, sinds een paar dagen 61 jaar oud en al 16 jaar woonachtig in Hongarije. Wij hebben, in het begin dat we hier woonden, alcohol gestookt met een door een vriend gemaakte, koperen ketel gema...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Rijpen, hoe lang, en hoe?

Het is een kwestie van rijpen proeven rijpen proeven ect. Ik rijp tegenwoordig alle dranken eerst 3 maanden op de sterkte waarbij ze uit de ketel komen. Dat zorgt voor versnelde oxidatie, esterficatie...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Smaakverlies bij fijnstook?

@riesjaar Ik heb ook eens apple brandy met de t500 gemaakt, staat nog te rijpen maar de geur komt nu heel mooi naar boven (appel bloesem en rijpe appel). Ik had hiervoor een wilde gist uit verse appel...

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Smaakverlies bij fijnstook?

@riesjaar haal bij een tuincentrum wat lava stenen. Deze goed uitkoken en vul daarmee de ketel. Dan de drank erin . Je zal zien dat ook wanneer je de stenen oo temperatuur hebt met de drank dat je e...

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Smaakverlies bij fijnstook?

@riesjaar zowiezo zal een andere ketel dan een t500 meer aroma overdracht bieden . Uiteraard ook moet een ketel volume in overeenstemming zijn met aantal liters . Wanneer een te kleine vulling i...

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

@riesjaar mooi dat je drankje klaar is en ook nog gelukt. Dat je de voorloop weg gooi is meestal wel duidelijk die ruikt en smaakt niet goed. Maar de naloop is meestal ook niet meer de beste alcohol. ...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

@alchemist bij een Vietnamees restaurantje dronk ik iets dat was exact hetzelfde als dat van Rob . De smaakt klopte 100% Ik begryp wel waarom de ogen in die landen Skeef staan .Wij zijn daar niet voor...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Spiritus smaak

@jeroen69 je geeft zelf al 2 redenen aan waardoor j smaak afwijkingen hebt. Het gist type wat je gebruikt is voor snel veel alcohol uit zoveel mogelijk suiker te halen. Wil je snel en hebberig geeft m...

In forum Mijn installatie

1 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

@kees22 dat is gewoon zelfde type keramiek stookpot als door vasco da gama meegenomen vanuit het oosten . Je vind je ze bij Chineze thuisstokers. Werkt vrij simpel met iin waterbak koeling. En ne...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

Grappig: ik ben sinds de zomer wat Koreaans aan het leren en kwam onlangs soju tegen. Er werd niet vermeld hoe de vergisting verloopt, maar wel gewezen op een heel aparte destilleeropstelling. Nog ee...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Experiment Baijiu / Soju

@riesjaar ik denk dat maanden te lang is denk eerder aan weken. Met snippers wordt je drank snel bitter.

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!

@riesjaar De RVS zadels hebben wat meer oppervlakte ter vergelijking tot de koperen zadels wegens hun vorm. Daardoor verloopt de terug condensering (reflux) wat efficiënter. Echter zaten er vroeger in...

In forum Mijn installatie

1 jaar geleden
RE: Zijn hier ook stooksters welkom?

Ja hoor, stooksters zijn ook welkom. Je bent niet de eerste😊

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
Zijn hier ook stooksters welkom?

Op zoek naar 'originele' recepten.... 🤩 🤔 😍 🤣

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
Pagina 1 / 2