Vond forum berichten leuk

RE: Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy

@rudyvanr ik heb 3 fabrieks keteltjes en dan 5 verschillende maten installatie maar ik heb daarbij ook 4 kleine station " ketels/ keteltjes/ potjes " die ik op verschillende manieren kan inzetten in ...

In forum Spirits

1 jaar geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Gisteravond de ruwstook gedaan van het beslag. De volledige inhoud van de gistton is in een kookzak de ketel in gegaan. Aanvullend nog een liter of twee 'burned ale' van de vorige ruwstookronde van en...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: vergeten oude wijn stoken

@rudyvanr ik ben blij dat het gelukt is 👍 👍 👍

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: vergeten oude wijn stoken

Heb de laatste jaren heel veel 'restwijn' gestookt. Mijn ervaring: 'garbage in = garbage out'. Het lijkt een leuk idee om matige oude wijn uit bijv. een bag-in-box te stokken, maar die bevatten heel v...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: vergeten oude wijn stoken

@rudyvanr laat iets weten wat er van gekomen is he

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: welk percentage bij op vat gaan?

Hi Alchemist, Dankjewel voor je antwoord en link naar het uitgebreide kleine-vaatjes-topic!Ik heb het eerder gezien, maar kon het met deze zoekterm niet terugvinden.Hier kan ik zeker iets mee. Ik heb ...

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: ketel foto

met kan foto,s toevoegen van de telefoon af voorbeeldje je hoeft alleen Direct link: aan te klikken naar het uploaden

In forum Mijn installatie

1 jaar geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Gisteravond de vergiste molasse voor een 1e keer overgehaald. Dit om wat 'spent ale / burned ale' te krijgen voor gebruik in mijn 'hoofdproces'. Er is ca. 9 liter wordt met een eind SG van ca. 1.015 r...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: 1e keer distilleren

@rudyvanr vroeger gebruikte ik koper buis en plaat en een engels wiel en wals om onderdelen te maken. Maar de laatste 30 jaar na een stop van 1jaar wegens omstandigheden waarbij ik alles had verni...

In forum Mijn installatie

1 jaar geleden
RE: 1e keer distilleren

Wanneer een ketel een blazend geluid geeft is het stooknat tegen kookpunt of de koeling niet afdoende in terug koelen. Er komt dan ook te veel damp vrij . een bonkend geluid uit de ketel komt omdat e...

In forum Mijn installatie

1 jaar geleden
RE: Hollandsche CCVM ketel

@rudyvanr mogge, ik heb had 20 liter stookwijn. Deze heb ik 3 gedeeltes verstookt in de alambiek van 15L 6.5l stookwijn 2l dunder 3L water Zeg 11.5l in het keteltje per keer. Volgens mij was dat...

In forum Mijn installatie

1 jaar geleden
RE: Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy

@rudyvanr ik had het idee dat de temperatuurmeter in de vloeistof stak, maar hij moet bij dit soort ketel op het hoogste punt. Zo iets als dit Van marktplaats 😆

In forum Spirits

1 jaar geleden
RE: Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy

@rudyvanr ziet er goed uit maar ik heb wel het idee dat je op vloeistof temperatuur stook en je zou beter op brug temperatuur kunnen stoken. Dat wil zeggen een dikkere buis uit je ketel en de temperat...

In forum Spirits

1 jaar geleden
RE: Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy

@rudyvanr Begin SG van 1080 en eind van 992 Berekent 11,8%?? Resultaat 11 liter van??? % Gestopt rond de 25 % Het zit in 2 ballon flessen. Als. Ik daar de alcohol dobber in gooi en van die 2 het ...

In forum Spirits

1 jaar geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Uiteindelijk na afkoelen alles in een gistemmer gegoten. Na afkoelen vanochtend het sg gemeten en die stond op een 1.100. Onbekend met sg bij molasse heb ik dit verdund naar ca. 1.070 sg-punt. om hier...

In forum Recepten

1 jaar geleden
Pagina 1 / 3