Vond forum berichten leuk
RE: Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners @rudyvanr 😀 ja het ga meestal alleen in het begin wat te keer. Bij de rum laat ik het deksel meestal de eerst 2 dagen er los op liggen. Als het uit gebubbeld is kan je de SG nog meten en als d... |
In forum Stooktips |
1 jaar geleden |
RE: Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners @rudyvanr om te beginnen dweilen en schoonmaken. Zet de emmer ergens neer waar het geen kwaad kan het liefst waar het iets koeler is, dan wordt het gisten ook wat minder. Een emmer open maken tijdens ... |
In forum Stooktips |
1 jaar geleden |
RE: Hollandsche CCVM ketel @rudyvanr Met de calculator online op distilling-spirits. En dan in trappen van een aantal % naar 40%, niet in 1x |
In forum Mijn installatie |
1 jaar geleden |
RE: Hollandsche CCVM ketel Kleine sfeerimpressie van de eerste appel stook |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
Dokter Oetker wordt serieus... Beste stookfanaten, Ik lees al jaren mee op dit forum; wat een verslavende bron van kennis en mooie verhalen! Nu ik als dokter “in ruste” ben heb ik eindelijk tijd om het stoken serieus op te pakken. ... |
In forum Stel je even voor... |
1 jaar geleden |
RE: Voorbereiding voor kleine workshop in januari. Ik kwam een flesje tegen slechts 10 mnd maar toch maar even geprobeerd. Dit is een whiskey geworden waar je of liefhebber van bent of totaal niet . Mensen die van een zachte famous grouse of Johnny... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Het kleine vaatjes topic @rudyvanr Robbert heeft een prijsje met oorkonde gewonnen voor de jongere whisky die hij had ingestuurd . Dat is die in oud topic Mind Fuck is genoemt . Als deze zoveel ouder is zal deze vast en zeke... |
In forum Stooktips |
1 jaar geleden |
RE: Het kleine vaatjes topic Sorry ik maak geen mooie etiketten. Deze net uit vat gehaald. Eerste liter na 7 j gebotteld . De rest blijft op vat . IMG_20231109_190017659.jpg |
In forum Stooktips |
1 jaar geleden |
RE: Het kleine vaatjes topic Afgelopen maandag was het drie maanden geleden dat het vaatje voor de eerste keer gevuld was, dus was het hoog tijd om de drank eruit te halen. Na het filteren bleef er 4,2 liter van 40% over en de ge... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: 2023 Wat heb je geleerd ? @rudyvanr ik heb 2 x workshop whiskey gegeven . Van maïschen tot destilleren. Ondanks dat het vrij simpel is of je nu met mout , granen van gerts tot mais werkt schijnen mensen nog steeds moeite hier... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Eiken vaten. Wie heeft hier ervaring mee? Ik gebruik een 50 ltr vat van Tas kwekerij ,in het begin niet te lang laten zitten in verband looizuur,ik heb het eerste gevuld met 50 ltr en 4 weken laten staan,daarna telkens wat langer.komt mooie d... |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: Grappa @rudyvanr zo doe ze het in Frankrijk. Er is wel behoorlijk volume pulp voor nodig. |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Grappa @rudyvanr als de Hoeveel geperste pulp voldoende is kun je er kokend water bijdoen . Als het een paar kilo is kun je het beter in alcohol macereren. Suiker erbij doen maak je er een suikervergisting... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Likeur in T500 omzetten en wijn bottelen vragen @rudyvanr Beste Rudy, ik gebruik altijd gebruikte flessen en doppen,flessen heb ik enkele honderden ,en doppen krijg ik van vrienden en bekenden. Deze gaan in de vaatwasser en bewaar ik voor ik ze he... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
2 jaar geleden |
RE: Grappa @rudyvanr zover ik heb begrepen kan dat! |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |