-
Sammy antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 1 jaar, 8 maanden geleden
Beste @robbert ik ben toe aan de laatste stook. Kunt u mij aan een adresje helpen voor peenzaad? Heeft dit nog meer benaming?
Groetjes ! -
Sammy antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 3 jaren, 1 maand geleden
@robbert toevallig heb ik al een 30 liter pan. Een dakdekkers brander en een weekend vrij. Ik ga ermee aan de slag ;). Bedoelt u met doorkoken eigenlijk ook echt kokend water? Groetjes sam
-
Sammy antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 3 jaren, 1 maand geleden
@robbert ik ben dol op jenever en was ook blij verrast zo’n duidelijk recept tegen te komen, nu ben ik in bezit van een easybrew mash machientje van 30 liter en de t500 distilleer ketel. Echter blijf ik pannekoeken bakken… Meer lezen»
-
Sammy antwoordde op het onderwerp "Pruimenwijn op premium wijngist." – 3 jaren, 7 maanden geleden
@freestyledaan heb je gebruik gemaakt van desinfectiemiddelen? Zoals bijvoorbeeld star-san om het fermentatievat bij voorhand te reinigen?
-
Sammy antwoordde op het onderwerp "Pruimenwijn op premium wijngist." – 3 jaren, 8 maanden geleden
@robbert dit heldert wel het een en ander op. Bedankt!
-
Sammy antwoordde op het onderwerp "Pruimenwijn op premium wijngist." – 3 jaren, 8 maanden geleden
@rumo het start sg is 1072 geweest. Echter was de zuurgraad te ver gezakt en dit viel op de lossen met wat citroentjes.
-
Sammy antwoordde op het onderwerp "Pruimenwijn op premium wijngist." – 3 jaren, 8 maanden geleden
@gusjke ik heb de batch gescheiden en heb een paar litertjes appart genomen voor wat wijn. De rest word verstookt. Verder loop ik nu tegen het euvel aan dat de wijn al 2 dagen op 1010 is blijven hangen. Ik… Read more»
-
Sammy antwoordde op het onderwerp "Pruimenwijn op premium wijngist." – 3 jaren, 8 maanden geleden
@robbert goede tip! Ik ben dit gewend te doen vanuit de granen vodka. Ik heb via calculatorhttps://stchiellus.mbse.eu › calc › yeast gevonden hoeveel gist ik nog erbij zou moeten/mogen gooien. Dit gedaan binnen 48 uur na de start up. We… Read more»
-
Sammy posted a new topic "Pruimenwijn op premium wijngist." – 3 jaren, 8 maanden geleden
Beste medestokers, afgelopen weekend heb ik mij zoet gehouden met het verzamelen van de pruimen uit onze achtertuin fruitboompjes. Ik heb 36 kg gepureerde pruimen verzameld en dit samen met 28 kg en 100liter water op mijn fermentatievat gezet. Om… Read more»