-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Update 2 en 3 RVS walsen schrootmolens zijn binnen!" – 4 jaren geleden
@nafets dat is altijd goed hoor, niet te fijn en niet te grof.later kun je eens kijken bij verschillende graansoorten wat wordt aangeraden. P
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Nieuw, Pre-orders 2 en 3 RVS walsen schrootmolens gestart" – 4 jaren geleden
Maïs gaat ook lekker 🙂
IMG-20210616-WA0011_resized.jpeg -
Stookforum antwoordde op het onderwerp "kan iemand me de papegaaiebek uitleggen?" – 4 jaren geleden
Hoi Fredje, je link werkt niet wegens de spambeveiliging. Links kun je pas plaatsen als je een aantal berichten hebt meegedaan op het forum. Ik meen 5 berichtjes. Je bedoeld de parrot neem ik aan. Je laat je alcoholmeter er… Read more»
-
Stookforum liked forum post "Nieuw, Pre-orders 2 en 3 RVS walsen schrootmolens gestart" – 4 jaren geleden
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Nieuw, Pre-orders 2 en 3 RVS walsen schrootmolens gestart" – 4 jaren geleden
@nafets Leuk, ziet er goed uit! Werkt hij net zo goed als hij er uit ziet?
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 4 jaren geleden
Leuk! Ben heel benieuwd naar rum met Saisongist 🙂 lekker hoog gepitched, mag ook wel met hoog SG. Saisongist past goed bij deze warme dagen. Net als de Kveik. Zou geen last mogen hebben van dergelijke warme zomerdagen.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Kersen stoken ?" – 4 jaren geleden
En zoek maar eens op het grote Kirsch topic! Lekker!
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Nieuw, Pre-orders 2 en 3 RVS walsen schrootmolens gestart" – 4 jaren geleden
Update!
Bijna alle Pre Orders zijn vandaag verzonden. Enkele maatwerk ordertjes morgen pas, maar jullie kunnen nu heel snel aan de slag!
Fotootje of filmpje van de molen in actie is altijd gaaf! -
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Brewmonkey blond bier" – 4 jaren geleden
Ikdenk inderdaad iets te vroeg gebotteld en dan icm de bottelsuiker wat Alchemist zegt. Ik heb het ook eens gehad met mijn Meibok. De druk op de fles was niet eens te hoog maar er was toch aardig wat sediment… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@sjefman het zal deels kloppen, maar een gist die stevig doorgaat tot maar liefst 15% stopt niet als dit SG behaalt is bij 6%. Misschien wel bij 12% maar bij 6% is hij net wakker ;-, ik wil het wel… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@sjefman bij sommige gisten zou dat kunnen, ik weet dat sommige biergisten zo werken. Maar die kunnen dan ook niet veel procenten aan. maar gist dat 15% aankan stopt niet bij 1005 als er maar 6% inzit. Die werkt gewoon… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@rumo idd dat kan ook goed, vlierbloessemsiroop kun je ook jn het glas erbij doen. Ik ben blij dat ik van droge cider hou 😉
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@baukrrhh ik weet het niet, er staat alleen sweetener op. Ik zal eens kijken bij het bakkersschap in de supermarkt wat ze hebben staan aan vloeibare zoetstoffen.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@baukrrhh dat zal je op smaak moeten doen. Ik houd zelf helemaal niet van zoet dus ik zou al snel te weinig aanraden 😉 De zakjes zoetstof die Mangrove Jacks erbij doet zijn nog geen 5 gram maar mierzoet. De… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@baukrrhh de CY17 is idd bedoeld om een zoete wijn/dessertwijn te maken. Echter is de CY17 alcohol tolerant tot 15%. Dus om suikers te behouden zal je de gist voortijdig moeten killen met sulfiet. Als je bubbels in je cider… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@baukrrhh de hergisting op fles maakt hem sowieso weer droog. Ook de CY17 doet dat. Omdat het percentage alcohol sowieso laag blijft door het niet toevoegen van suiker zal de gist direct weer reageren als je suiker toevoegt. Je kunt… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Nieuw, Pre-orders 2 en 3 RVS walsen schrootmolens gestart" – 4 jaren geleden
@nafets dat moet wel lukken lijkt me! Wel fotootje maken van de molen in actie he 😁👍
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Nieuw, Pre-orders 2 en 3 RVS walsen schrootmolens gestart" – 4 jaren geleden
Douane is afgehandeld. Ze staan maandag voor de deur met bijna 1200 kilo schrootmolens 🙂 Alle pre orders gaan dan direct de deur uit (tenzij ze pas om 17.00 komen, dan dinsdag pas;-) ) Voor wie al besteld heeft, bedankt… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@haak Haha dan had ik dus inderdaad geen kookzak gebruikt. Komt goed! Het hoeft ook geen kopie te worden 😉 Denk dat het sowieso een lekkere dry hopped cider gaat worden hoor!
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@haak nu maak je me aan het twijfelen… heb namelijk ook bier gedrooghopped 😉 Het is ook alweer even geleden. Ik weet het niet meer preces, het zal een weekje zijn geweest schat ik. Mischien is het nog terug te… Read more»
- Meer laden