Vond forum berichten leuk

RE: Rum van enkel melasse

@stephan, de vergistbare suikers in melasse is natuurlijk rietsuiker 😆 Als je dus geen suiker toevoeg heb je minder opbrengst maar meer rum smaak(of teveel rum smaak). Als je 2 maal zoveel wat...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Restanten en "mislukte" rum stoken

Ha Stefan, Tijdje geleden had ik een zo’n 6,5 liter oranjebitter gemaakt die écht niet lekker was. Behoorlijk goor zelfs, om eerlijk te zijn. Ik heb dat voor de gein toen in mijn T500 met copperdome d...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Rum van enkel melasse

@stephan ik had een andere manier ook wel spoelen genoemd. 1 deel melasse samen met 2 delen water hou je 1 uur op 85 graden, dit laat je afkoelen voor een nachtje en daarna afgieten. De dikke drap op ...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Rum van enkel melasse

@stephan het schuim wat je afschept en de drap onderin laat je achter. Dat gebruik je niet. .

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Rum van enkel melasse

@stephan alleen eiwit ! Ja half ei zou genoeg zijn. Maar iets meer kan geen kwaad. Je schept het toch af

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Restanten en "mislukte" rum stoken

@stephan ik kan van hieruit niet echt beoordelen hoe het er bij staat . Maar als je zelf twijfelt aan het werk dat je eraan hebt voer het dan aan de gootsteen. Immers veel werk is het niet om een fris...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Restanten en "mislukte" rum stoken

@stephan ik kan de kwaliteit niet inschatten van het mislukte product. Je kunt het eerst ook met wat calcium mengen 24 u laten staan en proberen met ruime voor en naloop . En anders met caustic sod...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Restanten en "mislukte" rum stoken

Je kunt het met natrium hydroxide stoken . Let wel op dat je het in stappen moet doen . Met Natrium hydroxide moet je wel erom denken dat je tijdens de stook ook oxidatie kunt krijgen wat weer vervuil...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: eikenhout bewerken

@johnny Het kan zijn dat er ergens iets van Robbert staat op het forum wat het behandelen van hout beter beschrijft, echter hier is mijn duit in het zakje. Normaal ligt hout buiten gedurende een per...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: iSpindel om gisting te monitoren

Oké dat is de standaard firmware die ik ook heb, die levert (via MQTT tenminste) alleen de temperatuur, de tilt, gravity, signaalsterkte en batterijspanning. Ik stuur deze gegevens naar mijn Domoticz ...

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: iSpindel om gisting te monitoren

Voor smarthome- fanaten: ik heb een uitgebreide handleiding over het monitoren van de fermentatie via Domoticz en iSpindel gepost op mijn blog Robothuis:

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Het grote "deel je etiketten" topic

Twee etiketten van mijzelf die ik terug kon vinden: Van mijn eerste whisk(e)y gemaakt van vloeibare mout van Barrel 674 en van mijn spiced rum: MacCorner2.jpeg

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Het grote "deel je etiketten" topic

En de spiced rum... Ben wel benieuwd hoe jullie het voor elkaar krijgen om een foto te laten zien zonder hem aan te moeten klikken...  Spiced-Rum.jpg

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: 5 jaar gin

@murmillo bij deze een foto van mijn installatie  Screenshot_20211223-104801_Brave.jpg

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
5 jaar gin

Hallo ik ben 5 jaar geleden gestart met gin te stoken. dit door botanicals in een goedkope vodka te gooien en te destilleren in een labo destillatiekolom. momenteel zit ik met een ketel, gekocht bij o...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
Pagina 6 / 21