Forum antwoorden aangemaakt
RE: Glycerine (glycerol) Maar glycerol verhoogt toch het kookpunt? |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Pruimen beginnen al te vergisten zonder dat er gist is toegevoegd Acetobacter heeft zuurstof nodig en dat is er niet in een gistende massa. |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Die vieze geur van wat er in de ketel achterblijft Nog mogelijke verdachten zijn volgens homedistiller: korte vetzuurketens zoals boterzuur, capronzuur, caprylzuur en caprinezuur. Boterzuur stinkt naar tenenkaas en de rest naar geit. Ik vraag me af ho... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Onderzoek naar cogeneren tijdens het stoken Heel interessant. Dank je. Kan mooi aansluiten op dit |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Ervaringen met zelf whisky rijpen op een houten vaatje Zwavelwieken ontsmetten wel maar reinigen niet. Daarvoor kan je soda gebruiken. Ontsmetten zou ik alleen doen voor wijn en bier daar alcohol al op zichzelf ontsmettend werkt. |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Show your (wo)mancave En ik mag een weekje inplannen voor mijn rommel. |
In forum Mijn installatie |
5 jaar geleden |
RE: Glycerine (glycerol) Dat valt gemakkelijk uit te proberen. Als ik het toevoeg in mijn boka en ik tap niets af moet de temperatuur in de brug zakken. Hoeveel glycerol per liter toevoegen? |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Die vieze geur van wat er in de ketel achterblijft. Kopersulfaat bindt ook waterstofsulfide maar niet in zuur milieu. Combineren met kalk lijkt me dan aangewezen. |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Die vieze geur van wat er in de ketel achterblijft. Vies nee, altijd proper door spoelen met de voorloop. |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Die vieze geur van wat er in de ketel achterblijft. De stookwijn van 20% is best te genieten en geen spoortje van muffe geur maar als ik hem overhaal en terug verdun naar 20% ABV is die muffe geur er wel. In de tweede keer overhalen is het al hele stuk... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Die vieze geur van wat er in de ketel achterblijft. Maar ik zoek de naam Robbert. |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
Interessante weetjes over gist
|
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Die vieze geur van wat er in de ketel achterblijft. De geur van de backset en die zit ook een beetje in de alcohol. Het komt mee met temperaturen boven de 90°C Ik zal een een beetje naloop koken in een kolf met koperwol er in en een terugvloeikoeler er... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Die vieze geur van wat er in de ketel achterblijft. Het kunnen ook thiolen zijn want die berucht om zijn vieze geurtjes. Mercaptanen is de oude benaming van thiolen |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
Die vieze geur van wat er in de ketel achterblijft Al lang ben ik op zoek naar het bestanddeel dat die vieze muffe geur veroorzaakt. Het zijn niet de hogere alcoholen zoals amyl alcohol of butanol. Die heb ik al kunnen ruiken. Ik denk eerder in de fam... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |