Forum antwoorden aangemaakt
RE: Troebel wit slaan bij verdunning met gedemineraliseerd water Klopt inderdaad. Maar denk je dat het ook had gelukt als ik de drank niet zo sterk gekoeld had? Ik vermoed dat er dan wel een deel was neergeslagen, maar zeker niet zo veel.Indien ooit nog nodig, kan ... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Troebel wit slaan bij verdunning met gedemineraliseerd water UPDATE De vorige maanden heb ik het brouwen en stoken even op een lager pitje gezet. Had wel al vislijm gekocht, zoals Robbert o.a. had aangeraden. Had ooit eens ergens gelezen zeer koel filteren voor... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Troebele whisky Methode van ChrisV lijkt te hebben gewerkt! Er lijkt een hele hoop troep (kleur) in het papier te zijn achtergebleven. Nu nog afwachten of er na een week niets meer bezonken blijkt. Bedankt! Ter inf... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
Troebel wit slaan bij verdunning met gedemineraliseerd water Bij verdunning van mijn Slivovitsj van 74% naar 60% met gedemineraliseerd water sloeg de slivovitsj troebel wit uit. Het water stond al meer dan 12u vlak naast de te verdunnen spirit, en voordien eige... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Troebele whisky Heb hetzelfde voor met BBQ eik snippers. Had ze niet afgespoeld. Wist niet dat dat moest...Was ook maar een van mijn eerste experimenten (Calvados), maar toch... Zou fijn zijn als ik de drank nog kon ... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Appels of ander hard fruit ontsappen met Pectolase Enzymen stap voor stap Robbert, ik heb gisteren de ruwstook van de pruimenwijn gedaan.Wat zou je voorstellen m.b.t. cyanide in pitten? De pitten niet breken, maar zo laten trekken? Of gewoon niet te veel gebruiken? Een bepa... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Appels of ander hard fruit ontsappen met Pectolase Enzymen stap voor stap Hey DutchGold. Ik heb deze simpelweg ontpit en gekneusd, of heel ruw gesneden. Beetje water erbij en kort gekookt of gepasteuriseerd om bacteriën en aanwezige gisten te doden. Gewacht tot de massa ter... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Koperen potstill: hoe proper is proper? Top van ketel. Maar ik vertrouw die dus niet echt. Want had 'm eerst geijkt op kokend water, zoals gompie zei. Maar dan bleef die hoger meten dan een andere thermometer in bv koelkast. Dus ga sowieso ... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Koperen potstill: hoe proper is proper? Die voorlopen heb ik ook apart gehouden. Niets mee gedaan. 96 graden was pas bij einde tails. Heads begonnen pas te lopen rond 80 graden en hearts rond 86 graden. Maar zoals gezegd is thermometer niet... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Koperen potstill: hoe proper is proper? Bedankt voor de tips allen! Met deze concrete tips ben ik zeker wat. 😀 UPDATE OVER EERSTE STOOK Donderdag alles nogmaals geschrobd en gekuist met citroenzuur en soda tot er enkel nog helder water over... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Koperen potstill: hoe proper is proper? Je kunt de ketel even goed na reinigen met heet water en vaatwas tablet . Cavados wordt op alambiek gestookt in 3 x met scheidingen in 3e overhaal maar ook wordt calvados op Charantaise ketel als bran... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Koperen potstill: hoe proper is proper? Kun je het klokje niet in een steelpannetje zetten en het water laten koken, dat moet dan 100 graden zijn, anders kun je misschien ? aan de achterkant met een stelschroefje hem kalibreren. Slim, ha... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
Koperen potstill: hoe proper is proper? Beste stokers, Morgen ga ik voor de eerste keer stoken. Ik wil met mijn koperen potstill (10 liter) een goeie 8 liter appelcider van 8% ABV stoken tot calvados. Ik ben er nog niet uit of ik het in één... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Appels of ander hard fruit ontsappen met Pectolase Enzymen stap voor stap Wat is de reden eigenlijk dat je de appels raspt en niet mixt of blendt (uiteraard na ontklokhuizen)? 🙂Lijkt me toch een pak sneller te gaan. Maar jou kennende zal je hiervoor wel een goede reden hebb... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
Citroenzuur vs. Citroensap ? Snel vraagje: Is citroenzuur min of meer inwisselbaar door gewoon citroensap? Citroenzuur is meestal wel in korrel- of poedervorm, en het sap uiteraard vloeibaar. Ik neem aan dat citroenzuur misschien... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |