Waar meet jou thermo op brug of net boven top van ketel ?
De verschillen zijn erg groot .
meestal begint voorloop bij 55gr ongeveer te komen , ziel / hart bij 78,3 gr enkele ml en naloop hangt meer af van smaak en kwaliteit en wanneer percentages snel zakken .
Er zijn enkele dranken waarin stoffen zitten die vrijkomen tussen 88 en 92 gr .
Boven 88 gr op brug is eigenlijk voor meeste dranken en alcoholen beter niet te komen .
leuke ketel .
Je meet in helm niet op brug .
brug is waar alcohol damp over " de drempel" gaat en andere stoffen nog terug kunnen lopen in ketel .
dat ik zeg maar het punt waar de 78,3 alcohol bepalend is .
Waar jij meet is een ander meetpunt waar andere waardes inderdaad zijn .
Aceton heeft niets met acetaten te maken. Acetaten zijn verbindingen van azijnzuur.
Ik denk dat ik wat te enthousiast ben geweest met het mengen van de middeltjes. Ik heb wat azijn in mijn koperdome gegoten, en deze werdt na een paar uurtjes brandschoon(was ook niet groen ofzo). Toen ik nog een koperen spiraalkoeler gebruikte, stookte ik eerst wat water met azijn. De stoom die daarbij vrij komt stink like hell. Maar alles wordt wel goed schoon.
Dat weet iedereen Stierke dat het wat anders is alleen het wordt vaak omschreven als een aceton achtige geur .zoals thomasR ook melde in zijn verslagje .