Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

tom182

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van tom182

@tom182

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 10 uren, 36 minuten geleden

    • @tom182 dat weet je pas over een paar jaar.  Reken maar dat de drank daar minimaal 12 jaar in zal gaan. 
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 12 uren, 4 minuten geleden

    @tom182 een destilleerderij in Schotland heeft 3 jaar geleden 3 originele oloroso vaten weten te bemachtigen. De eigenaar vertelde mij dat er 45 000 pond voor de drie is neergelegd.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 2 dagen, 21 uren geleden

    @tom182 als je ervan uitgaat dat af fabriek de verpakkingen van standaard gist voor 1000 liter is dan kom je op minder gist per liter dan bij bijvoorbeeld 100 liter.   Met standaard vers gist gebruik 1500 gram per 1000 liter…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 3 dagen, 16 uren geleden

    @tom182 niet nog eens bijvoegen . Afwachten en als er geen verandering is na 5 dagen stoken

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 4 dagen, 14 uren geleden

    @tom182 wanneer iets staat te gisten ook al is het traag NOOIT in roeren  ! 40 gram unibrew is op 20 – 25 liter eigen echt het minimale.  Het is een vergelijkbare met bakkersgist. Wacht nog een weekje af  ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Big G

    Big G antwoordde op het onderwerp "Guus stelt zich voor" – 1 week, 1 dag geleden

    @tom182 , ter eerst was het erg leuk om samen met mijn vader te doen. De basis was melasse, bruine basterdsuiker en gewone suiker. Dit vergisten en destilleren.  na het destilleren (24 liter) ging er gember, melasse, bruine basterdsuiker, eikenhout…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 1 week, 1 dag geleden

    @tom182 klopt maar je gebruikt het verdunt naar 12 % .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 1 week, 2 dagen geleden

    @tom182 wanneer je niet de 80 gr stap doet blijven er inderdaad nog actieve enzymen.  Nu is het niet alleen de alfa en bèta maar ook een aantal aan coenzymes. Deze kunnen zeker nog invloed hebben op smaak vorming en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 4 maanden geleden

    @tom182  er zijn diverse manieren om te lageren en dat hangt van drank en ook preverentie van destilleerderij af   en wat voor hout / vat je op rijpt. Ook war bedoeling is voor percentage van bottelen. Als je iets bijvoorbeeld…   Meer lezen»

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Eerste gebruik allambiek" – 5 maanden, 1 week geleden

    @tom182 die koppelingen hoef je niks aan te doen, hand vast draaien en als ze warm worden sluiten ze prima, mocht er iets damp uitkomen even een stukje vaster doen met een tang

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste gebruik allambiek" – 5 maanden, 1 week geleden

    @tom182 mooie ketel daar kan je lang en veel plezier van hebben. Een nieuwe ketel is over het algemeen schoon er zal alleen wat olie opzitten dat voor de productie en transport er op gedaan is. Het blijft een hardnekkig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 5 maanden, 1 week geleden

    @tom182 calcium sulfaat verhoogt zuurtegraad dus ph gaat omlaag. Calcium carbonate verlaagt zuurtegraad en dus gaat ph waarde omhoog.  Voor maischen kun je kraan water gebruiken . Gemiddelde ph in Nederland zit rond de 7  .  Als je wel water…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @tom182 prima keuze. Ga je lang veel plezier van hebben.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @tom182 kijk maar eens naar de Tiny Alquitara filmpjes van Robbert, hij gebruik daar in een 1 liter alquitara. Dus wat kan je daarmee, de recepten mogelijkheden zijn eindeloos en lukt dat, kijk naar de filmpjes probeer zelf en oordeel. …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @tom182 15 liter alembiek is prima om mee te beginnen.  Whiskey ui of Alembiek.  Wil je wat bredere Alquitara potstill als je ook wat met fruit wil gaan doen.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @tom182 Ja, de hop smaak stook je er bijna niet uit. En ja, bier maken lijkt op whisky maken maar dan heel anders 😉  De keuze van een ketel is heel persoonlijk, want wat wil je maken, wat vind jij…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @tom182 welkom. Volgens mij begin je het al aardig te snappen. Ik zou ook met een 15l beginnen en een paar keer de striprun doen, en dan alles bij elkaar voor de spiritrun. Bier zou ik niet proberen kan alleen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @tom182 Hallo.  Ik zie dat je nog voor een keuze zit.  Voor whiskey zou ik adviseren noet een te klein toestel . Immers voor whiskey gebruik je nogal ruim beslag.  Voor 5 liter whiskey eindproduct heb je ongeveer 60 liter…   Meer lezen»

Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 1 dag geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 2 dagen geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 2 dagen geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 7 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens