Forum antwoorden aangemaakt

RE: Een volgende stap

Dank voor de reacties allemaal. Heb besloten om toch nog wat meer te lezen, en zeer waarschijnlijk een graanalcohol te maken. Daar wil ik uiteindelijk toch naar toe, en dat kan ook weer een betere bas...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Een volgende stap

@robbert klooien met essances lijkt me wat minder leuk. Zit je snel tegen een half jaar aan met rijping, of zijn er ook dingen die een maand of twee nodig hebben om leuk te worden? @stookje dank voor ...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
Een volgende stap

Hallo! na mijn eerste stook een week of wat geleden ben ik me aan het oriënteren op een nieuw project. De eerste stook was een suikervergisting, en dat geeft toch niet een heel spannend product, maar ...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Een goedendag

@robbert dankjewel. Het zal zeker een paar stooksessies leren worden voordat ik dat doorheb.Het lijkt er op dat het bittere vooral aan het eind is. Van 12 en hoger vallen daarmee af voor mij. Ik proef...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Een goedendag

Zo dat is moeilijk zeg. Het heeft allemaal niet erg veel smaak. Wat is lekker is dus een moeilijke vraag. Ik zou ook nog niet goed weten wat in de weg zou zitten en wat niet. Nummers 1 en 2 wijken he...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Een goedendag

De fijnstook duurde uiteindelijk best lang. Ik denk dat het zeker wel zes uur geduurd heeft. Omdat ik toch wat moeier werd was ik blij dat ik de cuts verzameld heb, zodat ik vandaag rustig an kiezen. ...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Een goedendag

Dank lieve mensen voor de hulp. Het is in het begin best veel om allemaal op te pakken. Deze avond na het antwoord van @RuMo begonnen met de fijnstook. Begin ABV was 35% eventjes door een filtertje g...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Een goedendag

@rumo dat gaat dan neem ik aan na het mengen van de verschillende cuts? Ik zit nog met een dingetje dat ik zeker wil weten voordat ik aan de fijnstook begin. Vanwege de hoogte van mijn fornuis is de h...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Een goedendag

@alchemist sorry sorry. o-o Ik heb dus wat ervaring met bier en daar met het opkweken van gist wel eens wat geëxperimenteerd met voeding voor de gist toevoegen. In dit geval wilde ik voor het stoken s...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Een goedendag

@alchemist dank. De fijnstook zal ik erg rustig doen. Heb na drie keer draaien de wisselwerking tussen vermogen van de brander en de koeling een beetje door. Langzaam leren we 🙂 Geen idee wat een turb...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Een goedendag

De laatste ruwstook heb ik op de grotere pit gedaan. Dat ging een stuk vlotter (2 uur) en had inderdaad net geen straaltje. Grappig dat er meer water mee kwam: theorie werkt! Nu heb ik drie flessen m...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Een goedendag

@alchemist ok, dan gaat het bij mij dus wel langzaam. Ik ga de laatste ruwstook van deze batch dan op de grotere pit doen, kijken hoe dat gaat. De tweede ruwstook inmiddels klaar, duurde deze keer 3h...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Een goedendag

@robbert Dan voor dat. Het duurt dus bij mij zo lang voor 8 liter. Uitstroom is ongeveer 4 druppels per seconde. Nu bezig met de tweede ruwstook, ook op dezelfde manier. Best een relaxte bezigheid zo....

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Een goedendag

Een update aangaande de eerste stook. Ruwstook gedaan van 8.3 liter van m'n suikervergisting. Ketel op een klein pitje vol aan gezet, heeft 3h15 geduurd voordat de refractometer (wat n tof ding!) 10%...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Een goedendag

@alchemist dat was mijn idee eerst ook, maar ik heb nog niets gevonden om op m'n keukenkraan aan te sluiten. Heb het nu even werken met een aquariumpompje in de keukenwasbak. Klaarblijkelijk is het po...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
Pagina 1 / 2