Forum antwoorden aangemaakt
Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten? Hello hello, Dit weekend wil ik mijn botanical basket gebruiken om jeneverbessen en wat andere kruiden bovenin mijn koperen alembic te hangen (T500). Mijn vraag aan de pro’s van dit forum: hoe krijge... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: (Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak? @robbert, nog even specifiek over Sulfiet: ik wil namelijk graag kunnen uitsluiten dat daarvan te veel in mijn alhocol aanwezig is. Zou het een goed idee zijn om dit mbt van dit soort teststrips te on... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: (Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak? Oké, super daarmee ga ik er waarschijnlijk wel uitkomen. Dus 1 keer met glycerine+zuiveringszout daarna nog 2 keer verdunnen + overhalen waarbij steeds de voorloop weg gaat, en dan zou ik de meeste ... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: (Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak? Ha Robbert, Jouw reactie ervaar ik niet zozeer als negatief hoor. No problem 😉.Ik wil vooral graag leren en begrijpen welke (eventuele) risico’s er zijn en hoe ik deze kan inperken en liefst ... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: (Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak? @Robert. Allereerst dank voor het meedenken 🙏. Aan sulfiet of cyaniden heb ik niet gedacht. Ik schrik daar toch een beetje van, dus: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Op dit momen... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: (Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak? Hallo axelf, Voornaamste wat ik doe (hoop ik) is een flinke voorloop opvangen en weggooien. Ongeveer 250 a 400 ml per keer. Daarnaast ruik ik goed, en alles wat onaangenaam ruikt gaat dus door de goot... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: (Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak? Bedankt Kees en Jan, morgen zal ik eens een goede inventarisatie maken om te beoordelen hoeveel ik precies heb van elke soort. Er zitten nl wel wat stickertjes op. De oude heer die alles heeft gemaakt... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak? Ik heb ca 120 liter zelfgemaakte (oude)wijn gekregen. Het grootste deel is rood, en gemaakt van o.a. druiven, bramen en vlierbessen. Verschillende soorten en jaargangen dus. Er zit zelfs een paar lite... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Ultiem Troost-recept? Ha AxelF, Het staat buiten kijf dat Robbert op dit forum de absolute eindbaas is als het gaat om recepten en oneindig veel stook-kennis. Ik lees alles wat hij hier post. Toch denk ik dat vele anderen ... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Ultiem Troost-recept? Very nice. Ik heb nog een liter of 6 blanke rum staan, dus ik moest maar eens op jacht naar eikenhoutsnippers van sherryvaten, dan kan ik dit volgend jaar ook eens kado gaan doen. Mooie tip! Thanks Ge... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Ultiem Troost-recept? Ik zie X-mas Rum op het etiket staan. Interessant. Hoe maak je het? Wat zit er in? |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Ultiem Troost-recept? Hi Psycat. Ik noteer alvast: arancello, geneppi en droge gin, ijskoud met alleen een appelsien-zest. Mooie ideeën allemaal, die Geneppi intrigeert me (vooral omdat je zegt dat het moeilijk te maken is... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
Ultiem Troost-recept? Lieve stookofielen, Het einde van 2020 komt in zicht. Zo’n jaarwisseling maakt me vaak wat melancholiek. Ondanks alle ellende (ja ik bedoel COVID-19) was ‘20 voor mij toevallig (of niet?) wél mooi het... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: annanas experiment Ik ben ook wel een “los gegaan” op een hele bende ananassen. Soort limoncello gemaakt maar dan van ananas met verschillende toevoegingen. Zie foto. Erg veel complimenten over gehad, in de loop der tij... |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: Keelduivel Heel vet dit, komt’ie misschien ook (nog) als e-book beschikbaar ? |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |