Forum antwoorden aangemaakt
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse) Oké dan, “Project Pekmez” gaat beginnen. Zojuist even teruggereden naar de winkel en 14 liter van het goedje aangeschaft. Totaalprijs daarvoor €41,86. Ik wil het gaan verdelen over 2 Stookwinkel-vaten... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
Pekmez (turkse druivenmelasse) Bij mijn favoriete turkse supermarkt zag ik flessen üzüm pekmezi staan.Druivenmelasse noemt men dat, het wordt net als appelstroop ook wel op brood gegeten. Zou het qua eindresultaat) interessant zijn... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Dropshot maken Hoi Alireza, Er bestaan tientallen, misschien wel honderden verschillende likeuren met dropsmaak, of in elk geval zoethout als hoofd- of steun-ingrediënt. De vraag is of je exact het “merk” Dropshot d... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Wat zweeft daar in mijn Absint? @robbert super, dankjewel weer voor de tips 🙏 |
In forum Likeuren |
3 jaar geleden |
RE: Wat zweeft daar in mijn Absint? @robbert heb je nog goede tips als het gaat om filteren?Ik gebruik vaak een spiraalfilter met van die plooifilters (4-7 micron) maar dat gaat tergend langzaam 🐌Vooral wanneer er al suiker in ... |
In forum Likeuren |
3 jaar geleden |
RE: Wat zweeft daar in mijn Absint? Ik heb eerst 8 verschillende kruiden gemacereerd. Vervolgens alles gedistilleerd met copperdome waarna nogmaals op 5 kruiden gezet voor 1 week. Dat heb ik vervolgens heel goed gefilterd, geklaard met ... |
In forum Likeuren |
3 jaar geleden |
RE: Wat zweeft daar in mijn Absint? Nog een foto 4DAD6283-6F7A-46B2-A222-A48A52086EB2.jpeg |
In forum Likeuren |
3 jaar geleden |
Wat zweeft daar in mijn Absint? Een paar weken geleden maakte ik een liter of 8 Absint.De 3e keer dat ik het maakte. Gisteren ontdekte ik dat nu in alle flessen “iets” zweeft, dat moet zich naderhand gevormd hebben, want alles ging ... |
In forum Likeuren |
3 jaar geleden |
RE: Restanten en "mislukte" rum stoken Ha Stefan, Tijdje geleden had ik een zo’n 6,5 liter oranjebitter gemaakt die écht niet lekker was. Behoorlijk goor zelfs, om eerlijk te zijn. Ik heb dat voor de gein toen in mijn T500 met copperdome d... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
hemel(s)lichaam ? ☄️ Fijn leesvoer voor geïnteresseerden! Passerende komeet geeft ongebruikelijk veel alcohol af sowieso een aanrader deze website, voor een ieder die (net als ik) ook rustig wordt van wetenschappelijke f... |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten? @rumo Hey RuMo, jouw wijsheid doet niet onder voor die van Psycat. Je gebruikt er alleen wat minder woorden voor 😉 thanks 🙏 |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten? G’day @Psycat, Vooropgesteld, ik smul van jouw replies op mijn amateuristische vragen. Hoe fijn is wel niet dat een ander, een volstrekt onbekend mens, zo barmhartig en onbaatzuchtig in de pen klimt ... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten? @robbert Ik heb ongeveer 15 liter vloeistof in mijn ketel klaar staan (ca 40 % alc). Dan is een totaal van 10 gr gedroogde engelwortel wel redelijk in verhouding toch? |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten? Big thanks @psycat! ik heb nu deze melange klaar staan in mijn basket:70 gram jeneverbes5 gram paradijszaad10 gram korianderzaad5 gram anijszaad 10 gram venkelzaad 2,5 gram kardemom 10 gram engelworte... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten? Och och, wat is dit forum toch een fijne plek. Dank voor de tips @pikketanus, @RuMo, @Psycat en @Robbert !!Hier wordt ik een stuk zelfverzekerder van ☺️ Tóch nog even doorvragen dan: Jen... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |