-
ManonH82 posted a new topic "Gelei vorming" – 4 maanden, 2 weken geleden
Hallo allemaal, ik heb fruitlikeur gemaakt maar deze wordt nu gelei-achting qua substantie. Hoe kan dit? Ik vind er niks over op internet. Zelf denk ik dat het misschien met de hoeveelheid toegevoegde suiker te maken heeft? Misschien teveel tov… Meer lezen»
-
Harryd1969 vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
rinus55 vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
rinus55 vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@brenner je kunt je beperken tot ” moonshinen ” of serieus bezig zijn met goede drank maken. Werken met spul uit winkels of zelf sturing geven om smaken te creëren. Elke handeling vanaf het manier van mouten , manier van… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
Maar dat hele proces gebeurd dus niet. Je hebt veel kennis robbert en het delen daarvan ook door middel van je filmpjes word ontzettend gewaardeerd maar soms maak je dingen onnodig ingewikkeld. En dat maakt het lezen of reageren op… Meer lezen»
-
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rumo ja met goede moutmeel kom je op voldoende sg . Omdat het ook fijn gemalen is is de zetmeel ook goed bereikbaar.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert dank je, maar ik bedoelde ook voldoende SG.
-
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rumo wanneer je een groenmout , pilsmout gebruikt naast moutmeel kun je in principe met 1 kg mout op 9 kilo moutmeel toe. (10 % dus )
Met 1 op 7 is dus geen probleem . -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert dat moutmeel niet actief is daar had ik niet bij stil gestaan, maar is het voorderest sterk genoeg? Kan ik bijv. 7kg meel en 1kg mout op 25liter gebruiken. Dat het niet helder wordt is niet erg, ik ben… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rumo moutmeel is prima re gebruiken . Vaak heeft dit geen actief enzym dus zal je of een diastatisch mout met ten minste 10 % van totale hoeveelheid moeten toevoegen. Daarnaast moutmeel is lastig om een heldere stook wijn te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@brenner ten eerste des te hoger temperatuur gaat de enzymen werking achter uit . Coenzymen breken af . Daarnaast verschillende suiker ketens veranderen van structuur. Je krijgt karameliseren. Vezels verharden . Stoffen verdampen . Je krijgt ook verkolen . Bij… Meer lezen»
-
Harryd1969 vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert en hoe denk jij over moutmeel? Ik weet het is 180 graden de andere kant op als waar jullie het hier over hebben, maar een molen hier in de buurt maalt dat voor een jenever en ik wil er… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
Ik zie niet zo goed het verband tussen de temperatuur van eesten en het binden van phenolen aan de mout. Zover ik weet kan die prima op lage temperatuur en is vooral de luchtvochtigheid van belang. Bij Port Ellen (… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@brenner als een peated mout voldoende enzym werking heeft is hij op niet hoge temperatuur geeest en daarmee zal ook de peat niet sterk zijn . Daarnaast zal je een vrij vlak smaakprofiel krijgen.
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
Die mout van Pauls kan je 100% storting gebruiken. Zo ie zo kan je peated mout prima 100% gebruiken. Word ook niet snel te peated het is eerder lastig om de turf eruit te halen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 4 maanden, 2 weken geleden
@tom182 calcium sulfaat verhoogt zuurtegraad dus ph gaat omlaag. Calcium carbonate verlaagt zuurtegraad en dus gaat ph waarde omhoog. Voor maischen kun je kraan water gebruiken . Gemiddelde ph in Nederland zit rond de 7 . Als je wel water… Meer lezen»
- Meer laden