-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 bij mij zit onderhuis een oude kelder waar vroeger de kolen en aardappelen in hebben gelegen. Altijd vrij constant in temperatuur en ook luchtvochtigheid. Zelden komt temperatuur daar boven de 12 graden en vriest er ook nooit. En luchtvochtigheid… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert Ooit ga ik ook met vaatjes werken en daar maak ik onder het huis een kelder voor alleen weet ik nog niet hoe in het vocht gehalte moet regelen, erg vochtig de grond hier
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 2 weken geleden
@ronaldo
Eerst zul je de sap van de pruimen moeten vergisten voordat je deze gaat destilleren,
er is hierover veel te vinden op het forum
groet, @ndré 🥃😎 -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
dank, Robbert!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 het is niet goed zichtbaar op foto maar het percentage is 42 % . Dus 8 % verlies in ruim 4 jaar sinds het in vat is gekomen . Dat is met kleinere vaatjes vrij normaal. Om deze reden… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 2 weken geleden
@ronaldo welkom en veel lees en stookplezier
de kerstman heeft het begrepen:) -
Murmillo vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert is bijna 10% vermindering gangbaar of normaal in een vaatje?
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert dat vind ik het mooie ervan dat er vaak veel smaken in zitten die langzaam naar voor komen in je mond
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@bcnx71 zit geschreven text in het filmpje wat het meeste wel verteld. Maar als je vragen hebt kun je die altijd stellen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 ik geloof dat deze 50% was toen hij op vat kwam
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 inderdaad beetje richting de talisker port ruighe nu op kamer temp is hij wat zwaarder in rook en minder sting . maar hijis Rokerig , zilt , fruitig , scherpje als kruidnagel / peper , choco , vanilla …. Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
Hoi Robbert,
dat filmpje had ik al gezien. Had leuk geweest dat er commentaar of uitleg bij zou zijn, stuk makkelijker. Maar ik vlas het wel uit 😉
BC -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert kleurtje is mooi en hoe smaakt die?
-
rinus55 vind forumbericht "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert hoe hoog was toen je het in het vat deed?
-
tom182 vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 4 maanden, 2 weken geleden
@tom182 prima keuze. Ga je lang veel plezier van hebben.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@theresa dat blijft voorlopig leeg tenzij jij het kunt gebruiken. Dan haal je het maar op . Is 10 liter vat. Smaak is . Rokerig , zilt , fruitig , scherpje als kruidnagel / peper , choco , vanile . … Meer lezen»
-
rinus55 vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
- Meer laden