-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 4 maanden, 3 weken geleden
@robbert Ik denk dat het de 15 liter whisky alambiek gaat worden waar ik mee ga starten. Denk dat ik daar prima zowel whisky als rum mee kan maken die mooi op smaak is. Aan de alambiek zal het denk… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@bcnx71 je moet dat per beslag bekijken. Er zijn wel wat overeenkomsten met bier maar er zijn ook grote verschillen. Ook te maken met soorten gist.
-
tom182 vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo ja, die heb ik zitten kijken. Je stookt eerst met een kolom schone alcohol en dan met die alquitara ga je aan de slag met kruiden en fruit. Leuk. Ik denk dat ik het omdraai, dat ik start met… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@robbert thanks! ik vind ideeen met koelkasten en thermostaten. dat vind ik wel interessant, want dan kan je in de 2 richtingen regelen, dus ook als het in de zomer te warm is.weet jij of ik voor bier en whisky dezelfde… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@murmillo
thanks, ik ben me er nu over aan het inlezen. Ik ga inderdaad denk ik een koelkast en thermostaat aanschaffen. Weet jij of je voor bier en whisky gisten dezelfde omstandigheden nodig hebt of gebruiken die andere temperaturen?
Thanks,
BC -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 4 maanden, 3 weken geleden
@robbert dan is dat fout gegaan, ik meende dat 1 kilo genoeg was, verklaart waarom de 2e emmer het beter heeft gedaan daar zat maar 3kilo rogge in met een kilo mout. volgende keer 1op 3 denk ik bedankt voor… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 wat voor mout ? Je heb met rogge en haver veel diastatisch vermogen nodig . Als je slecht 1 kilo roggemout hebt gebruikt kom je tekort.
-
Murmillo vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 4 maanden, 3 weken geleden
@robbert ik heb 3,2 liter water gebruikt
5kilo rogge en 1kilo mout
en het schema hier boven gebruikt -
Skoelie vind forumbericht "Highlands – Dalwhinnie" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo tiny 19 en 20 staan nog niet bijgevoegd. Ik denk dat nr 20 de tijm jou even goed zal bevallen als de lemon lime. En het is net zo eenvoudig te maken . In slechts 1 liter of zelf… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 3 weken geleden
@skoelie de gist Activeren met bijv wat sinaasappelsap en toevoegen. Nee zeker geen zuurstof in beslag Pompen !
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 wat was de verhouding rogge en de diastase mout ?
Heb je voldoende water gebruikt?
Mais stappen?? -
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 3 weken geleden
@robbert Toch nog een vraag over de secondaire pitch: gewoon als giststarter aanmaken en dan toevoegen, of moet ik eerst nog extra zuurstof in de wort pompen zodat de 2e gist zich kan vermeerderen?
-
Skoelie vind forumbericht "Highlands – Dalwhinnie" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@bcnx71 er is al veel over geschreven dat kan je met de zoekopdracht wel terug vinden.
En dan kom je vast zoiets als dit tegen:
https://stookforum.nl/forums/installatie/klimaatkast-maken/paged/3/ -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 4 maanden, 3 weken geleden
@robbert ben met rogge bezig geweest, geen idee wat ik fout heb gedaan maar de mash lijkt wel dikke stijfsel en meurt, 2e emmer was goed maar vrij scherp van smaak. heb geen suiker of dergelijke gedaan, alleen rogge en… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 4 maanden, 3 weken geleden
@tom182 kijk maar eens naar de Tiny Alquitara filmpjes van Robbert, hij gebruik daar in een 1 liter alquitara. Dus wat kan je daarmee, de recepten mogelijkheden zijn eindeloos en lukt dat, kijk naar de filmpjes probeer zelf en oordeel. … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 3 weken geleden
@skoelie des te grotere hoeveelheden des te makkelijker gisting verloopt . Als je 1000 liter vergist zou 1500 gram volstaan . Bij kleinere hoeveelheden. ( Momenteel is de 25 liter gistton beetje de norm geworden door de hobby winkels) gebruik… Meer lezen»
- Meer laden