ok calibratie
was nog goed had afgelopen weekend alles ovegeheveld naar een schone emmer om het sendiment te scheiden
Had nu een ph van 2,7,
Heb het ook even geproefd en het smaakt nog niet eens zo verkeerd.
Iets zoeter was wel lekker geweest.
Ga het nu denk ik toch maar in flesjes doen en kijken over twee maanden wat het eind resultaat is.
nog even een vraagje voor ik het in flesjes doe kan ik de suiker toevoegen aan het totale mengsel of is het beter per flesje de suiker apart toe te voegen.
Je kunt het beste je suiker in een beetje water oplossen en dan voorzichtig mengen met je jong bier. Uitkijken voor zuurstof inslag want dan krijg je oxidatie.
Je hoeft dan niet per flesje alles uit te meten en wanneer je afwijkende maten flesjes hebt zit je altijd goed met suiker per liter.
dank!
Waarschijnlijk toch een besmetting opgelopen voor of tijdens het vergisten? Ik las iets over Oxi. Dit gebruik ik om schoon te maken maar daarna is het belangrijk om het vergistvat te desinfecteren met bijv. Starsan.
Eenmaal besmet veranderd het gewenste bier in de fermentie fase in azijn. Uithuilen en opnieuw beginnen denk ik.