Meldingen
Alles wissen

bakkersgist vraagjes

Pagina 3 / 4

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Die heb ik net ook gekocht ik gebruik drie blokjes op 70 -75 ltr.je kunt het beste oplossen in lauw water dan er bij doen en goed doorroeren.ik zou iets meer dan een half blokje gebruiken,twee derde.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2692
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

De appels kunnen verwerkt worden dit weekend. 

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Brenner Op 20 liter heb je 40 tot 50 gram nodig . Je kunt beter iets hoger zitten waardoor sneller de gist gaat omzetten in begin . ook is sneller de aanwezige zuurstof weg en resultaat daardoor ook beter .

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jahaaaa...de buit is binnen!!! Zet hem op Bauke!

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2692
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Thnx Marnix. Nu nog tijd vinden dit weekend. Volgende week word helemaal druk met de gin. 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Voor zoveel potentiële gezelligheid is toch altijd tijd? © tegeltje WemaxTrading
haha

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2692
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Haha zeker! Alleen met een kleine rond rennende peuter die overal bij wil zijn moet je, je momenten goed uitzoeken. In het kader van veilig werken.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Daarom moet jij er ook bij blijven. Luister naar Rbbbert: relax...met een  bakkie koffie erbij... geen peuter. Maak een peuter vrije zone! Of klinkt dat onuitvoerbaar?

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2692
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Nee hoor, elke avond rond 19:30 is het peuter vrij! 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

De hele week stoken roken en mais koken.weer 210 liter stookwijn van mais vandaag.morgen werken zondag en maandag kalfspoot roken.dan eindelijk beetje rust.voor 3-4 wkn.of er moet nog fruit komen.?

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Chris, we zijn een welwillend amateurclubje...wat jij er nu weer uit flapt begint angstig veel op werken te lijken.
Ik snap je burnout wel hoor...

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja ik ook,het probleem ze drinken houden van gerookt vlees,maar niemand stookt of rookt.hebben geen tijd,om het te leren en om achter de ketel te zitten.?als ik er niet meer ben,tja,?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

je kunt ook pauze inlassen .
ik ben nu ook klaar en het spul is naar zolder . Het kan voor paar weken zijn maar het is ook wel eens meer dan een jaar geweest.
Het is geen moeten als het voor hobby is .
Toch ?? ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Het probleem is als er iemand met fruit komt dan kan ik het moeilijk laten staan.mischien krijg ik het jaar er op mischien iets van dat niet,en ik wil nu eens proberen om iets een jr te laten liggen,is mij nog nooit gelukt.?ik geef te veel af denk ik,

Beantwoorden
Berichten: 90
(@brenner)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik had 1 blokje (42gr) op 20 liter gedaan. Had het blokje er gister in gedaan (eerst even opgelost in lauw water) en het gist als een gek. veel sneller als met een zakje champagne gist bijvoorbeeld. Vraag mij of het niet te snel gaat want kan me niet voorstellen dat het op deze manier twee weken gist. 

Beantwoorden
Pagina 3 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?