Meldingen
Alles wissen

bakkersgist vraagjes

Pagina 4 / 4

Robbert
Berichten: 9959
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

no worries ! goed teken .
Zal Sowieso morgen rustiger worden . en dan gewoon doorkabbelen .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik werk er altijd mee,is normale reactie.dus geen zorgen.

Beantwoorden
Berichten: 90
(@brenner)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Oke bedankt voor de gerust stelling. Dan wacht ik het rustig af. 

Beantwoorden
Berichten: 30
(@amateurke)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik heb zonet weer een sugarwash gemaakt. Maar deze keer heb ik 6kg dextrose gebruikt in plaats van 6kg kristalsuiker. Dus: 25liter water, 2blokjes verse Bruggeman, 11gr citroenzuur en gistvoedingszout. Mijn begin Sg was 1080. Met kristalsuiker was dit 1095. 

Is het zo dat als je dextrose gebruikt je meer mag toevoegen dan kristalsuiker of best ook max. 6kg aanhouden.

 

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9959
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

een SG van 1080 is prachtig .
Rond 1100 maakt het zwaar werken voor de meeste gisten en is meer risico op stress gisting of stoppen van gisting omdat het al meer moeite kost om goed presteren .
een kleine afwijking erbij en kan de gisting dus ook dan sneller in de stress maken en stoppen .
Hou aan zo je nu doet .
Beetje lekker op gelijkmatige temperatuur houden en je Stevent af op mooi resultaat .

Beantwoorden
Pagina 4 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?