Dag Fred, dit is gewoon bakkersgist. Is veel over te vinden op het forum.
Hey deze is de SD versie van de gewone blauwe gist.
"Bruggeman Instant SD wordt ook wel SD genoemd, wat staat voor “Sugar Dough”. Deze gist is meer geschikt voor zoete degen die veel suiker bevatten (van 5 tot 30 % en zelfs meer, bv: croissants,…)"
Is om testen met te doen.
Best een sugar wash met maken denk ik. 2 recepten samen opzetten.
Is prima gist . Start prima bij hogere SG - dus minder zuren vorming . Voor mensen die 7 a 8 suiker in 21 liter willen vergisten maar ------ Je zal evengoed water moeten bijvoegen . meer suiker tolerantie wil niet zeggen dat het veel hogere alcohol tolerantie heeft .
Wat bedoel je met water bijvoegen?
De gist kan maar een bepaalt percentage (%) alcohol overleven, meer suiker vergisten dan voeg je dus meer water toe. De water suikerverhouding mag niet te groot worden, zodat het gist kan overleven.
Ben mischien een antieke stoker maar ik gebruik alleen natte bakkersgist,goed te bewaren in blokjes in de diepvries,maar ik ben voorstander van alles wat nat is,?