Meldingen
Alles wissen

Nieuwe / andere gist


Berichten: 16
Topic starter
(@fred81)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo iemand deze gist al eens gebruikt? Groeten Frederik

Beantwoorden
6 reacties
Berichten: 6767
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dag Fred, dit is gewoon bakkersgist. Is veel over te vinden op het forum.

Beantwoorden
Berichten: 16
Topic starter
(@fred81)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hey deze is de SD versie van de gewone blauwe gist.
"Bruggeman Instant SD wordt ook wel SD genoemd, wat staat voor “Sugar Dough”. Deze gist is meer geschikt voor zoete degen die veel suiker bevatten (van 5 tot 30 % en zelfs meer, bv: croissants,…)"
Is om testen met te doen.

Best een sugar wash met maken denk ik. 2 recepten samen opzetten.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9979
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Is prima gist . Start prima bij hogere SG - dus minder zuren vorming . Voor mensen die 7 a 8 suiker in 21 liter willen vergisten maar ------ Je zal evengoed water moeten bijvoegen . meer suiker tolerantie wil niet zeggen dat het veel hogere alcohol tolerantie heeft .

Beantwoorden
Berichten: 16
Topic starter
(@fred81)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat bedoel je met water bijvoegen?

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De gist kan maar een bepaalt percentage (%) alcohol overleven, meer suiker vergisten dan voeg je dus meer water toe. De water suikerverhouding mag niet te groot worden, zodat het gist kan overleven.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ben mischien een antieke stoker maar ik gebruik alleen natte bakkersgist,goed te bewaren in blokjes in de diepvries,maar ik ben voorstander van alles wat nat is,?

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?