Meldingen
Alles wissen

Eerste bak aangemaakt voor alcohol

Pagina 2 / 3

Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb 8 Kg suiker genomen samen met turbogist, heeft 8 dagen gegist en helemaal uitgebubbeld

Beantwoorden
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

helaas geen vinometer maar die ga ik dus wel aanschaffen. heb deze genomen van de stookwinkel

Beantwoorden
Berichten: 35
(@bauke)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Die is perfect, als hij goed is uitgegist heb je zeker 18%, waarschijnlijk nog hoger. Ik denk dat er nog aardig wat rest alcohol in je wash zit. De vraag is alleen of je die rest alcohol wel wilt hebben. Wat was het percentage toen je stopte met distilleren? Als het percentage lager is dan 20% wat er uit komt is het sowieso naloop en niet zo lekker. Maar als je 2 keer wilt distilleren is dat niet erg. Dan vang je alles op, zowel de voor als de naloop (de striprun) en distilleer je daarna alles nog een keer en gooi je voor en naloop weg.

Beantwoorden
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

mn percentage was 55% toen ik stopte, de temperatuur liep net tegen d 100‘C, daarom de boel af laten koelen en morgen de rest nog eens erdoor laten druppelen, ik heb nu nog 2 emmers van de restwash staan (zijn 10 liter emmers), vandaag vond ik het wel goed geweest met die hoge temperatuur.

Beantwoorden
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

zoals ik had begrepen vormde er zich geen methanol met sugarwash, hoe zit dat dan

Beantwoorden
Berichten: 35
(@bauke)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Haha groot gelijk idd! Ik zag het ook niet zitten om nu nog met die hete soep aan de gang te gaan. Maar als je bent gestopt toen het percentage nog 55% was wat er uit kwam dan heb je nog heel wat gaan hoor. Je vergisting is waarschijnlijk perfect verlopen.

Beantwoorden
Berichten: 35
(@bauke)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Geen methanol idd maar wel minder lekker, lees hier wat Ludolph zegt: http://www.stookforum.nl/thread/basis-distillaat-van-suiker-en-turbogist/

Beantwoorden
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik ga zodra het afgekoeld is direct weer aan de slag, zoals ik dus van likeurmeneer begrijp is 15 liter water genoeg krijg ik dan toch mijn zelfde hoeveelheid?

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Suiker heeft geen voor- en naloop.
Voor- en naloop heb je alleen als je van vruchten gaat stoken.
Om die reden zul je schillen en steeltjes vooraf dienen te verwijderen of te persen.
Van 8kg suiker + turbogist komt ongeveer bij 25ltr na 10 dagen tussen de 18 - 20 % alcohol.
Ikzelf stook die 25 ltr. in 4,5 uur tot 4,5 liter alcohol van 94%.
Dus geen voor- en naloop. Een goede basis om allerlei likeuren en jenever van te maken.
Maar er zijn dus legio combinaties mogelijk voor o.a. whisky of noem maar op.
Succes.

Beantwoorden
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De Limoncello was een succes, bij de hele "jeugd", vonden hem lekkerder dan de meest geproefde op terrasjes (vaak ook zelf gemaakt daar) en al zeker lekkerder dan vanuit de winkel gekocht.
deze man is dus zeer tevreden met zijn hobby 😛

Beantwoorden
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik ben uiteindelijk uitgekomen op 3 liter 85% en 1 liter 75%, waar ik uit opmaak dat mijn suikerwash inderdaad minder alcohol bevatte dan aangenomen, hier heb ik voor mijn eerste keer geen problemen mee natuurlijk. op d volgende site heb ik begrepen dat ik ook wat meer suiker moet gebruiken om tot n hoger alcoholpercentage te komen.
http://homedistiller.org/calcs/alcohol_yield
heb na het spoelen van mijn ketel n 5 liter gemengde wijn witte en rode/sekt/enz (uit flessen met verschillende soorten alcoholpercentages) erachteraan gedestilleerd. de reuk is heerlijk en de sterkte 65% hoeveelheid 1liter en nog n ½liter 55%, kijken wat ik hiervan ga maken, inmiddels een lekker recept voor ouzo gekregen wat ik wel nog even moet uitwerken in tekstbestand en uitproberen hoe deze smaak gaat worden) wat ik binnenkort ga plaatsen onder het kopje recepten.
Voordat ik nu verder ga aanmaken en stoken ga ik eerst mijn ketel iets upgraden (reflux kolom maken) zodat ik bij mn eerste run hoger kom dan 65%.
Mijn vrouw verteld al bij vriendinnen: Help mijn man heeft een hobby 😛 😛 😛

Beantwoorden
Berichten: 20
(@strandjutter)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi madcat, heb je intussen al wat gemaakt van je stookwijn? Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig hoe je ouzo maakt. Steranijs?

Beantwoorden
Berichten: 112
 Ben
(@ben)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ouzo gewoon essence, anders krijg je hem nooit zo goed als bij de griek maar de essence is perfect. Mischien niet authentiek gemaakt maar wel net zo lekker.

Beantwoorden
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

hoi strandjutter, ik ben net een week terug van vakantie, aangezien hier het leven weer meteen begon ben ik er nog niet aan toe gekomen om de ouzo te stoken. ik heb m inderdaad met steranijs laten trekken samen met kaneel en anijs. zodra deze klaar is  (kan nog ff gaan duren) zl ik mijn bevinding hier plaatsen

Beantwoorden
Berichten: 112
 Ben
(@ben)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

We misten je al!!!

Leuke vakantie gehad? Welkom terug!

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?