Meldingen
Alles wissen

Mijn eerste whiskey ( Hard Mocha Whiskey Bio van Biobrouwmaat )

Pagina 1 / 7

Jandemann
Berichten: 166
Topic starter
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Na de eerste stappen te hebben gedaan (Ben een startende stoker) met wisselende resultaten denk ik klaar te zijn voor de volgende stap.  Whiskey !!! I love it ?

Het duurde nog wel even voor ik alles in huis had om te kunnen starten. De stookketel is een Alambiek van 15 liter geworden. Een pan van 40 liter op de kop getikt. Grote zeef is binnen. Ook een gasbrander met vlamverdeler plaat en regelbare drukmeter is binnen. Ik wacht nog op de Jodium maar als het goed is ben ik er klaar voor. Dus net de bestelling bij Biobrouwmaat gedaan voor een recept op maat " Hard Mocha Whiskey 25 liter " .

Als het binnen is kan ik gaan starten en als jullie het niet erg vinden zal ik het verloop van het proces hier plaatsen. Er zullen vast nog wel vragen zijn als ik ergens tegen aan loop, maar ik hoop dat het niet nodig is. ?

Tot Zover 🙂

Beantwoorden
100 reacties
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Succes Jandeman 

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Succes Jan. Met mout werken blijft geweldig, beter huisparfum zul je niet vinden. Let bij het verhogen van de temperatuur op dat je goed moet roeren, als een Italiaanse oma die polenta maakt.

Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
Topic starter
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Haha..daar kan ik me wel iets bij voorstellen ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

We zien de vragen wel verschijnen . Je bent redelijk voorbereid al.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vergeet niet een ph meter en ph correctie middelen.

Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
Topic starter
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik heb PH strookjes en ook middelen om het aan te passen. Al zijn de strookjes van 1 tm 10   Misschien beter om nauwkeuriger te werken inderdaad

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Top .
En wat voor gist ?

Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
Topic starter
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Gist wordt door Erik van Biobrouwmaat bijgeleverd. Welke weet ik niet maar het is een moutrecept waar de gist bij zit. 

Beantwoorden
Robbie
Berichten: 422
(@rvdh)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik lees aandachtig mee.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zit Distiller's Whisky Yeast van StillSpirits bij. Succes Jan het is onderweg. Hoop dat het morgen bij je is.

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Die gist is me goed bevallen moet ik zeggen. Blijft bij mij een van de voorkeuren als iemand vraagt voor welke gist voor Whisky, die kan wat hebben.

Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
Topic starter
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Om vast voorbereid te zijn en niet tijdens het proces vast te lopen heb ik al een vraag.

Mijn kraanwater heeft een PH waarde van 7 ongeveer. Mijn inziens is het dus waarschijnlijker dat bij een meting tijdens het proces ik de PH waarde eerder zal moeten verlagen dan verhogen.

Ik heb daarvoor de volgende middelen beschikbaar ; Melkzuur, Calciumsulfaat en Citroenzuur.

Welke zou het beste zijn en is er een indicatie hoeveel je er per stap (10 min wachten per meting) bij doet om tot de juiste waarde te van zo`n 5.5 te komen ? 

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Je hebt redelijk neutraal water dus, ik weet niet precies wat er in de stort zit van de Harde Mokka maar je hebt kans dat je redelijk in de buurt gaat uitkomen al.

 

Zou zelf Calciumsulfaat overwegen, denk dat je rond een magere theelepel per poging uitkomt.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Na correctie middel toevoegen 20 min wachten en dan meten .
!

Beantwoorden
Pagina 1 / 7
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?