Meldingen
Alles wissen

Mijn eerste whiskey ( Hard Mocha Whiskey Bio van Biobrouwmaat )

Pagina 7 / 7

Jandemann
Berichten: 166
Topic starter
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

En dan het resultaat ?? ik ben er erg blij mee. deze flesjes laat ik voorlopig nog even staan en ga mij op de volgende stook richten.

Ik begon 1 nov met deze hobby en was onbewust onbekwaam. ik wist niets van distilleren. Maar met behulp van het Stookforum en de input van en antwoorden van de bekende leden met veel kennis ben ik aan de gang gegaan en heb veel geleerd. Waarvoor mijn dank groot is ???
Ik ben nu bewust onbekwaam en er is nog zoveel te leren. Dus op naar de volgende stappen ?

Het resultaat van deze whiskey is boven verwachting al er nog verbeterpunten zijn ..vooral met het langzaam verouderen en er vanaf blijven ?

dit draadje wordt afgerond en iedereen bedankt voor de hulp en de antwoorden
top forum dit !!
grtz Jan

Beantwoorden
Berichten: 818
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ziet er niet slecht uit. Goed begin is t halve werk, dus ga zo door?
Geduld is het lastigste van deze hobby, zeker in het begin.

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Mooi om te horen dat t goed gegaan is ??

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ziet er heel goed uit!

Beantwoorden
Robbie
Berichten: 422
(@rvdh)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Nou ik nog met die whiskey, ik zal er tzt ook een draadje van maken. Eerst dat keteltje afmaken.

Beantwoorden
Berichten: 1836
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Jan, die grote zeef die op je foto's staan hoe kom je daaraan? Deze past volgens mij percies in een 30 liter emmer.

Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
Topic starter
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

leuk ? ik kijk er naar uit ? succes vast

Beantwoorden
Berichten: 1836
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik stel mijn vraag nog maar eens aan Jandemann:

Jan, die grote zeef die op je foto’s staan hoe kom je daaraan? Deze past volgens mij percies in een 30 liter emmer.

Je zal wel druk zijn met het proeven ?

Beantwoorden
Berichten: 15
 HS
(@hs)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Heel erg leuk om te lezen dit en geeft inspiratie om ook zelf met granen te gaan werken. Ik ga eerst nog een keer vals spelen met mout extract om zo de ketel nog een beetje te leren kennen maar 2021 gaan we zeker met graan aan de gang πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 5
 Mona
(@mona)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

na het lezen van dit verslag kun je niet anders dan aan het werk gaan. Dank daarvoor! Na een aantal geslaagde experimenten met het birdwatchers-recept en daarop volgend met het roggebrood nu ook klaar voor het echte werk.
Nu dus op zoek naar een geschikt recept voor een whiskey met een hoge PPM-waarde. Zoonlief drinkt het liefst Smokehead whiskey....
Als iemand een suggestie of richtlijnen heeft houd ik me aanbevolen!
Ik heb gelezen dat ik bij BioBrouwmaat een recept op maat kan bestellen maar dan dien ik *begrijpelijk) nog de verhoudingen eerst zelf aan te geven...alle info is welkom.

* gelukkig voor het gezin vind ik het stoken nog steeds leuker dan het drinken *

Beantwoorden
Berichten: 64
(@axelf)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Heb je filmpje van Robbert bekeken over whisky maken ?
Hij maakt een krachtige smoke Whisky.
Robbert of alchemist een pbtje sturen voor hulp.

Beantwoorden
Pagina 7 / 7
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?