dumo
ja ik kan ook voor het stoken mijn fruit uitpersen (wat nog meer werk is) maar nu gaat het gemalen en vergist fruit uit het vat in de kookzak en laat dat wat uurtjes staan in de T500 en dan stoken werkt perfect
De plaat van evds3 is zwaarder materiaal en op maat van de T500
wanneer je uitperst en alleen sappen gebruikt in de ketel mis je toch ook vezels en foezels , esters e.d. van het fruit vlees .
Wanneer je fruitvlees resten wel in de ketel meestook zal bij verwarmen ook daaruit nog stoffen vrijkomen en meekomen met de alcohol waardoor je ook meer smaak krijgt.
klopr Robbert en kijk op de fotos mijn gemalen fruit gaat zo in de kookzak en zovul ik mijn T500 natuurlijk loopt sap en uit in de ketel en dan stoken
sinds ik de rooster heb ben ik nu al voor de 2e maal aan het stoken geweldig die roosten
ik kan u niet genoeg bedanken robbert
gr erik
?
Robert ik heb namelijk ook een rooster gemaakt en unox schroeven er onder geplaatst op een hoogte van 8 cm en appels mee gestookt in een kookzak deze zak uit gordijnstof gemaakt kooksteentjes onderin werkt goed geen aanbranding meer mogelijk in T500
Ik gebruik in mijn ketel ook aal jaren een soort dubbele bodem .
de oude cognac ketels hebben het ook al eeuwen dus eigenlijk wel te verwachten dat het moest werken .
De pootjes die ik gebruik ook voor de T500 zijn gedraaid rvs .
Maar met jou oplossing kan ook .
Ik heb net weer 1 rooster op de post gedaan voor een T500 . ik heb paar extra gemaakt .
door Erik zijn succes verhaal waren nog paar die erom vroegen .
?
Gebruikten ze toen ook al kookzakken, de grote vraag is eigenlijk dan: kan het ook zonder met de dubbele bodem?
Ik vind het niet erg om het een en ander schoon te maken maar een kookzak is nou niet echt gemakkelijk.
ik steek mijn kookzakken na het gebruik in een emmer water wel binnenste buiten en dan een paar maar vers water en gebruik ze weer ik stook toch steeds een kompleet vat van 100 liter leeg ik begin dadelijk aan de volgende stook appels en peren en op de vraag dubbele bodem als je kookzak op de bodem ligt en het wordt te heet kan die kookzak stuk gaan en dan brand alles aan en dan wordt het schrobben en met de dubbele bodem kan dit niet
Mijn vraag was of het zonder kookzakken zou lukken. Dus alleen de dubbele bodem.
Ik heb dan altijd een bodem van een grof gaas omdat ik een plaat niet door opening krijg en dan kooksteentjes onder in . enige wat bij mij in de laatste 20 jaar ik aangebrand was suiker dat nog in een stookwijn zat . ( haastig geweest )
Ik gebruik verder nooit kook zak .
Kooksteentjes gebruik ik ook altijd, top om te weten dat het dus ook zonder kookzak kan. Binnenkort weer nieuw fruit.... appels en peren.
Door dubbele bodem krijg je meer circulatie dat speelt ook mee . bij kleine zaden ik die in een kruidenbol in de ketel .
Dan is dat probleem ook opgelost ..
kijk de gedachte gang was dus niet zo raar .!