Meldingen
Alles wissen

Thumper

Pagina 5 / 5

Berichten: 68
(@freek)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bedankt voor alle inzichten... kees22 geeft met veel meer detail weer wat ik in gedachte heb “ Dan doe ik de dunne vloeistof, plus evt wat water, in de ketel, of ik doe pakweg 5 liter water in de ketel met rooster en dan nog 3 liter dikke stookwijn. Vervolgens pakweg 5 liter dikke onderlaag of wijnprut in het bijvat. ”... het gaat hier dus om de eerste ruw stook meeste er uit te krijgen incl veel smaak(daarna volgt een fijnstook zonder 2de vat & als goedkoop experiment..andere opties is fruitpers gebruiken en alleen de heldere vloeistof stoken of een echte investering met indirecte gestookte ketel

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9966
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Nu ben je ook iets duidelijker wat jij wilde . Dat wt jij wil wordt ook wel vaker gedaan .
je kunt ook overwegen jou hoofdketel te optimaliseren waardoor je jou ruwstook volkomen gebruikt en uitstookt in 1e overhaal .
Daaraan een secondair met een wijn ter verrijking .
Dan kun je zonder tussenkomst meteen naar jou eind overhaal .
het her distileren van restanten van ruw stook om nog meer smaken en alcohol eruit te kunnen halen betekent dat de ketel inrichting niet goed is .

( Uitzondering is rum waarbij restanten worden opnieuw geïntroduceerd aan de stookwijn als dunder )

Beantwoorden
Pagina 5 / 5
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?