Meldingen
Alles wissen

Malinovka Distillers Schukin

Pagina 2 / 2

Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik bedacht later, dat je misschien kunt experimenteren met het tijdig aftappen van een of beide vaatjes. Als je tijdig condensaat aftapt, verdampt dat niet opnieuw en ben je de smaak ook kwijt.

Op Russische fora staan daarover vast wel een paar discussies.

Beantwoorden
Berichten: 21
Topic starter
(@martini)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ja het eerste tankje kun je ook afvangen, de beschrijving is vrij vertaald 'aftap aansluiting', de vertaling bij het kraantje van het tweede tankje is 'aansluiting voor fracties'. Oftewel het aflaten van vroege voorloop, of restanten van smaakstoffen in het tweede tankje.

Onderin het tweede tankje; dit moet een afbeelding van gedroogd fruit voorstellen volgens de beschrijving. Zo kun je er een vleugje zoetigheid aan de smaak toevoegen. Wanneer mijn vriendin niet in de buurt is voor het vertalen helpt de foto-functie van de google translate app op mn telefoon ook erg goed! πŸ˜‰ Vertaalt dan live wat de camera als tekst herkent πŸ™‚ Beetje puzzelen met de uitkomst dan kom je een heel eind.

Ik was echt van onder de instelling dat de voorloop inderdaad alle methanol afvangt! Mijn gedachte; even in het begin een kwartiertje op 65 graden blijven hangen, dat is zeker methanol, dan ophogen en laten lopen tot er een 100ml in de eerste fles zit en dit weggooien. Maar bij suikervergisting nagenoeg geen methanol toch?

Beantwoorden
Berichten: 21
Topic starter
(@martini)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hoe groot zouden cuts ongeveer moeten zijn? Ik heb ze nu steeds per 300ml gedaan, maar wellicht is dat nog te groot?Β 

Overigens hielp het Γ©norm om ze een aantal keer te filteren met actieve kool. Ik had kool besteld en een plooifilter, maar daarna eens getest met een simpele Brita waterfilter. Na een testflesje een keer hier doorheen was de geur al nagenoeg weg! Alles dus enkele keren doorgehaald en heb nu geurloze alcohol. Op naar een nieuw recept, en een bestemming voor deze eerste lichting πŸ˜€

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb een telefoon waar ik mee kan bellen en zelfs sms-berichtjes ontvangen. πŸ˜‰

Bij suiker heb je (vrijwel) geen methanol, inderdaad. Methanol wordt gemaakt bij de afbraak van pectine door sommige enzymen. Zonder pectine geen methanol. Nou ja, vrijwel geen.

Dan kun je de tweede tank dus ook gebruiken als een soort gin-vat. Niet gek.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja, dat zou je dus moeten uitproberen. Een serie dezelfde wijnen maken en die op verschillende manieren verstoken.

Ik heb wel kool in huis, maar hik een beetje aan tegen het activeren.

Van alles geprobeerd: melk, soda, eiwit, verstoken via bijvat. Bij sommige bijsmaken helpt niks: in de voorloop ermee.

Ga toch maar eens proberen met de kool.

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Je moet de actieve kool alleen krankzinnig goed wassen, door kokend heet water in de actieve kool te doen en goed te roeren, en komt er een olie film op de oppervlakte, deze moet je steeds afgieten, doe dit net zolang tot er geen vieze olie meer op drijft.

Omdat de olie petroleum is, kun je met ozon de laatste organische smaakjes weghalen.

Alcohol wordt zo extreem schoon en super zacht.Β 

Beantwoorden
Berichten: 21
Topic starter
(@martini)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Een gin-vat is me nog onbekend, wat houd dat in? Ik las in een ander topic gisteren over een whiskeyhead, dat is denk ik vergelijkbaar qua functie met het eerste tankje bovenop de ketel.

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?