Ik zie net de reactie van techneut hieronder.....vergeet mijn bovenstaande reactie maar weer.
Techneut komt net wat beter beslagen ten ijs.
Menno, wodka wordt gemaakt van schone alcohol, op sterkte gebracht met zuiver water en nagezoet.
Lees:
Alle wodka is gemaakt van water en alcohol, het verschil is de prijs!
http://www.fuzzyfun.nl/alle-wodka-is-gemaakt-van-water-en-alcohol-het-verschil-is-de-prijs/
Ja, Gompie, klopt. Pas bij gistdag 6 merk ik dat het minder zoet is en er meer alcohol opbrengst is.
Niels, Prachtig ding,mag je trots op zijn !
Hoy,
@Niels, het kan zijn dat je het weet, ik ken je niet, toch even vermelden, maar er bestaat een beits middel dat je kunt insmeren waar je gelast hebt aan uw kolom en/of uwe ketel, en daarna alles afwassen en waar je gelast hebt blinkt alles terug zoals de rest, en is waar je last alles terug beschermt tegen corrosie, tenminste als je inox bagetten en/ of inox lasdraad gebruikt hebt.
Zo gaat uw mooie keteltje er nog beter uitzien.
Groetjes
Vandaag alle alcohol verdunt tot 40% en hier heb ik nu pak en beet 5L van. Morgen ga ik dit een 2e keer destileren om te kijken of de smaak anders wordt!
Ik hou jullie op de hoogte! 🙂
Dit spul ken ik! Alleen nog even kijken waar ik dit kan krijgen 🙂
Mijn eerste stook was weeïg en zoet, de stookwijn had 2 dagen geklaard met klaringsmiddel en zag een klein beetje helder geel. Ik heb bij deze stook active kool gedaan en na een nacht opnieuw gestookt. De geur en smaak was verbeterd maar ik was niet echt tevreden. Ik had in deze 2e stook cuts gemaakt en er was een zeer duidelijk verschil tussen de volumes, vooral de tail was ronduit smerig.
Ik had mijn gistvat nog niet helemaal geleegd en had deze ondertussen 2 weken laten staan, alles rook nog goed en er kwam glas heldere vloeistof uit het vat, ik heb deze ook nog even in de ketel gegooid en gestookt zonder cuts te maken, tot mijn verbazing was deze alcohol vele malen beter dan de dubbele stook die ik klaar had.
Mijn conclusie is voor mij zelf duidelijk, stookwijn glashelder laten klaren en geen gistcel in de stookpot laten komen geeft een duidelijk een drastisch veel beter resultaat.
Ik ben benieuwd naar jouw stook Niels...
Dank voor je antwoord!
Ik heb het beslag ruim 9 dagen laten uitpruttelen (waterslot was echt stil) en daarna pas gestookt.
Ik heb ook de verschillende cuts opgevangen maar hier zit niet erg veel verschil in.
Welk type gist heb jij gebruikt?
Betweter, met alle respect, je slaat de plank finaal mis.
En Menno, heb je beide filmpjes nog bekeken?
Wie sloeg de plank mis?
Hoy,
wij hebben over twee jaar aan een grote inox tank verandering gedaan, toen heeft mijn broer dat gevonden waar je las toebehoren kunt kopen, het was wel een heel emmertje ( 2 -3 liter), anders waar ze aan inox constructies werken als ze het willen geven, ga maar eerst eens horen wat een emmertje kost voor je bij andere bedrijven zoekt ( ik denk wel dat het niet slecht word).
Groetjes
Ik heb ook alcotec vodka star gebruikt, smaakte ook meer naar rum dan naar vodka, de andere stook (het restje van 2 weken klaren) smaakt naar vodka.
Je geeft het zelf al aan, wodka is gemaakt van schone alcohol en water. Dat is ook geen discussie. Schone alcohol, dus geen voorloop erin.
Menno, je kunt van mij gelijk krijgen, dus doe jij het maar zo.