De T500 is meer "allround" dan je zou denken:
Inderdaad een handig filmpje, zeker iets om te onthouden
Ik heb reeds 2,5 jaar een T500 en heb vanaf het begin van dit forum daarover verteld, dus mag ik veronderstellen dat ik dit apparaat wel ken.
De T500 slaat automatisch af als er in de stookwijn bijna geen alcohol meer zit.
Je kunt dan de alcohol van 94 procent en van zeer zuivere kwaliteit gebruiken om likeuren te maken dmv marcereren, meer niet, punt uit!
Alleen met de sinds kort verkrijgbare helm proberen ze nu de mogelijkheden te vergroten.
Je hebt dan een niet regelbare kookketel + helm. Maar het zal nooit een alambik worden, waar je kan spelen met de temperatuur. Dan kan wel met de Grainfather, waar ook een koperen helm bij te koop is.
Trouwens zijn de echte alambik's uitgerust met een roermechanisme en zwengel aan de voorzijde om alle mash van de vruchten regelmatig om te roeren.
toch ff bedankt zeggen voor alle informatie!
ik kijk er naar uit om te gaan beginnen stoken!
de grote van de ketel heeft te maken met wat je van plan bent,ik ben begonnen met een ketel van 25 ltr.was voor mij vlug te klein ik heb veel vrinden en vaak bezoek dus de kans dat ik iets een jaar kan laten rijpen is heel klein,ik kan aan grote hoeveelhede fruit komen,gratis,dus nu heb ik er een van 100 ltr ,is van alu heb ik mee gebracht uit romenie,volgende jaar laat ik er een maken van rvs,ik ben op dit moment heel tevreden met deze ketel,kosten met wokbrander €125- hier word niet met alu ketels gestookt maar daar,en ook in polen is dat heel normaal.elk huishouden heeft die en stookt daar mee.ik persoonlijk vind beter een grote,een keer uitgave. Anders als je een kkleine koopt heb je twee keer uit gave,en wat je vrouw betreft ,je moet haar vertellen dat als je zelf stookt ze geen drank meer hoef te kopen,en ze dat geld voor een nieuw jurkje kan gebruiken.als je 50 fessen hebt gestookt is je ketel terug betaald.gr?Chrisv