Meldingen
Alles wissen

borrelhapje, satebroodje met kip


Berichten: 55
 chez
Topic starter
(@chez)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

1 rol vers bladerdeeg
1 kipfilet
1 teen knoflook, fijngehakt
1/2 sjalot, fijngesnipperd
70 gram kant en klare pindasaus of meer net wat je lekker vindt.
1 tl sambal manis (toko)
1 ei
1 el sesamzaad
Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de omschrijving op het pak.

Breng in een pannetje ruim water aan de kook en voeg de kipfilet toe.
Zet het vuur uit en laat de kipfilet 15 minuten in het hete water garen.
Haal de kipfilet uit het water en snijd in blokjes. De kipfilet is nu supermals en nét gaar,
maar mocht je nog een rauw stukje tegenkomen is dat niet erg,
de kip gaart straks in de oven verder.

Fruit in een ander pannetje de sjalot en knoflook zacht in wat olie en voeg dan de pindasaus,
sambal
totdat je een gladde, dikke pindasaus krijgt.
Voeg de kip toe aan de pindasaus en meng erdoorheen.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Rol het bladerdeeg uit en steek er ronde ringen uit.
Vorm van de overige restjes bladerdeeg een bal en rol uit tot een lap.
Steek opnieuw rondjes uit,
net zolang totdat al het bladerdeeg op is en je ongeveer 10 rondjes hebt.

Leg een eetlepel van de kip-satévulling op een bladerdeegrondje en vouw ze dubbel.
Druk de randen dicht met een vork. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik .
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?