Meldingen
Alles wissen

Vervolg op wat eten we vandaag

Pagina 9 / 64

Berichten: 6771
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Kom ik daar binnen staat er een bordje, wait here to be seated. Maar ik sta naast de kok die bezig is met deze eenden. Ik vraag hem can i buy just a whole duck to take away. Hij wijst naar het bordje waarop ik zeg dat ik dat niet wil maar gewoon een hele eend wil.Β 

Komt er een Chinese vrouw aan die mij naar mn tafel wil brengen.... ik weer, i don't need a table, i just want to buy a whole duck to take home. You want nasi? Sit down. No i just want to take a whole duck with me. You want half duck? Wait here we cut. Nooooooo i just want that duck, put in a bag and i pay. Ok, you want we cut the duck? Grrrrrrrrr

Maar nu heb ik hem in the pocket πŸ™‚ ben benieuwd of het lukt om hem tot morgen te bewaren.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zo ging het bij ons ook. Denk dat we bij de zelfde zijn geweest. En ze zijn veel groter dan je denkt he? Die foto laat het niet helemaal zien. Nee echt, tip voor iedereen als je dan toch in Sodom en Gomorra bent, ga dan een eend halen op de Zeedijk. Je krijgt ze nergens anders.Β 

Beantwoorden
Berichten: 6771
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Om dit zelf te maken is best te doen hoor.Β 

Kijk, het drogen in Amsterdam gebeurt voor een ventilator in de vitrine. Ik heb vitrinekasten over op mijn werk maar die zijn niet gekoeld. Ik kan wachten tot de koudere periodes, maar ik kan ook alles uit mn koelkast daar halen en proberen of het daarin lukt met een kleine ventilator.

De echte Hoi Sin saus, puur of mengen met vissaus, daar moet ik mij nog wat meer in inlezen, moet uit de toko komen, dus geen supermarkt rommel.

Het opblazen van een kippenhuid heb ik al eens gedaan. Ik vermoed dat dat bij een grote eend iets taaier zal zijn. Op Youtube doen ze het met een fietspomp, maar ik heb een Co2 cylinder dus ik ga het mijzelfΒ  niet moeilijker maken dan nodig. Dan kan die van jou ook nog van pas komen Lummel.

Ze zeggen dat de pekingeenden uit de vriezer bij de toko echt de echte zijn. Ik vraag me af of het heel belangrijk is. Ze moeten een goede vetlaag hebben onder de huid. Nu lees ik net dat Bouke aan goede vette in Ermelo gefokte eenden kan komen. Ik denk dat ik daar liever voor ga dan een diepvries eend.

Dit kan een leuk project worden. En Lummel als dit slaagt maken we er een handeltje van. Ik ken wel meer mensen die zouden wensen dat er een Zeedijk om de hoek was voor de Pekingeenden ?

Β 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Volledig mee eens met je verhaal. en inderdaad heb ik ze ook liever uit Ermelo. Ik heb het wel eens geprobeerd uit de vriezer maar dat werd sowieso een knoeiboel en een vliegenzooi. Zou de fermenter niet van pas kunnen komen? Koelen en een ventilator erboven hangen.Β 

Β 

Wat die chineesjes kunnen moeten wij inderdaad beter kunnen toch? Met bijna 1600 bondcoaches op het forum. Gewoon een webwinkel en gaan. Jij hebt ruimte genoeg. Maai ik de site wel. En de hosting, je lag net weer plat zag ik. Kut is dat toch he.Β 

Beantwoorden
Berichten: 6771
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En dan sealen bij Munckerik want, die moutpaketten zijn zo hard als een baksteen πŸ™‚ Dan kan er met de eenden ook niks gebeuren. Gewoon vacuum shippen die beesten πŸ˜‰

Ik merkte idd dat de site net erg langzaam was. Er is nog een hoop werk te doen de komende tijd.

Zo nu een Bio Rye Whisky ?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En verplicht een Grainfather erbij verkopen om de eend zacht op te warmen tot 55 graden.Β 

Beantwoorden
Berichten: 6771
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Haha ja inderdaad, anders geen eend!

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ga maar eens patent leggen op de woorden : koken, brouwen, conserveren en stoken in de Grainfather. In elke willekeurige volgorde.Β 

Β 

En ben je geil, hang er dan maar op in 37 graden. MaΓ‘r die is optioneel

Beantwoorden
Berichten: 6771
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jij hebt hem toch ook al als Sous Vide gebruikt voor een Rosbief?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat was de eerste keer en op advies van de slager een uur of 6 Β op 78, veel te hoog en veel te lang. Al het sap was eruit gelopen en lag in de zak. Kon er alleen nog maar soep van maken. Die overigens wel weer erggoed was..

je kan zo veel met dat dat ding. ben weer weg, net na het eten een drupje genomen en wordt Aangenaam sloom. Ga weer maar weer eens een keer Ntflix en denk ik. Tot morgen,

Beantwoorden
Berichten: 6771
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zou Sous Vide vooral gebruiken voor slow cooking.

Β 

Nu we het toch over eend hebben. Seal een hele eend of een paar kilo bouten samen met eenzelfde gewicht aan eendenvet of, gemakkelijker te krijgen, ganzenvet. Zet de Grainfather op 60 graden, gesealde eend er in en ga lekker een nachtje slapen. Laat ze in de ochtend gewoon liggen en maak de zak in de loop van de dag open. Het vlees valt zo van de botjes af. Supersappige geconfijte eend.

Β 

Je kunt ook, en ik denk dat je dat wel lekker vindt, de eend nog even met de huid onder grill leggen om de huid krokant te maken. Maar zo is het ook al heel lekker hoor.

Beantwoorden
Berichten: 284
 Rick
(@rick)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dat ziet er niet slecht uit Jan! Ik ben heel benieuwd. Van hier uit is me dat toch iets te ver rijden. Zodra jullie de Duck enterprises hebben uitgewerkt met de benodigde grainfather gadgets hoor ik het graag hahahaΒ 

Beantwoorden
Berichten: 92
(@johnsmith22)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik doe bijna altijd wokken.

Tjap tjoy (gemengde groenten) bijna altijd.

Aardig geperfektioneerd ondertussen.

Af en toe een sausje erbij uit Hong Kong, meestal zonder maar met rawits, knoflook en gember gevijzeld op de Indonesische cobek.

Beantwoorden
Berichten: 92
(@johnsmith22)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

CNN had die enquette wereldwijd wat best gewaardeerde recept was.

Indonesie won, met rendang

mijn interesse dus gewekt

heb je een kobec en ulekan (vijzel met stamper)Β  voor nodig, standaard in de Indonesische keuken

En ik kocht die dus en gebruik het ook in Chinese recepten zo goed als dagelijks

het water loopt me al door de mond als ik aan het wokken ben πŸ˜‰ serieus

Β 

Ik ben de Hollandse keuken zat, mee doodgegooid

Beantwoorden
Berichten: 6771
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Er is al een heel clubje die eens thuis Pekingeend gemaakt heeft, leuke gallerij met hangende eendjes thuis.Β 

https://www.aziatische-ingredienten.nl/pekingeend-hangen-drogen/#more-30374

Β 

Beantwoorden
Pagina 9 / 64
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?