Nee, het recept van Betweter. Ik heb voldoende alcohol staan vanuit de t500 die ik nog een keer heb over gehaald in mijn oude keteltje. Veel verder dan Limoncello ben ik nog niet gekomen dus laten we deze maar eens proberen. Gelijk klaar of beter laten rusten?
-
Dat is trouwens leuk voor jou om te weten, ik had laatst wietolie gemaakt van bladeren waar volgens de theorie ook THC op zit, dus niet of ben te verwend, maar ben dat weer terug aan het stoken. Terug gebracht naar 40% en ik ben verbaasd dat de alcohol er zo schoon uitkomt. Geen spoortje van de penetrante geur die de bladeren veroorzaakte. Mooi ding hoor!
Hier in Duitsland kun je van die cups van donkere chocola kopen.
Deze vullen we dan met zelfgemaakte advocaat met slagroom er bovenop.
Klinkt ook heerlijk! Zal hier ook eens op zoek gaan naar dergelijk spul. Anders paaseieren voorzichtig halveren (heet mes anders breken ze) en dan lekker vullen met advocaat. Dan spuitzak met echte slagroom inplaats van de spuitbus... Ik ga mijn gezin straks eens lekker verrassen denk ik!
Als de chocolade eierenΒ groot genoeg zijn, kun je er voor en achter een gat in boren.
Voor een groter gat voor de spuitzak en achter een klein gaatje om de lucht te laten ontsnappen. Zo hoef je ze niet te halveren, dat gaat meestal verkeerd.
Dat is idd een goeie, maar een goed heet mes werkt wel hoor. Ben je in het bezit van een Qooker kokend waterkraan heb je je mes snel heet.
Β
Met beleid krijg je het wel voor elkaar. Weet jij toevallig hoe die cups die je in duitsland kunt kopen heten? Wellicht kunnen we ze hier ook vinden (of iets dat vergelijkbaar is) Ik heb het beeld wel helemaal voor me π
Hallo Jan, ik heb alles van die doos maar overgeschreven:
Schoko Becher (UTZ Certified Kakao)
Aus extra feiner Zartbitter-schokolade
Inhalt 16 stuckΒ Total gew. 175 gr
KATHLEEN Schocoladenfabrik GmbHΒ D-02791 Oderwitz/Sachsen
Dan spuitzak met echte slagroom inplaats van de spuitbus...Β
Β Een goede kok heeft toch wel een kidde!
Thanks! Dan zou het zoiets worden dus? (maar dan geel)
Die van mij zijn in verhouding met de breedte 2 x zo hoog.
Nee geen kidde, wel goede aparatuur!Β
Ik vond nog een schokoladefabriek die deze cups maken:
Daar staan foto's bij van deze cups die precies hetzelfde zijn als van Kathleen.
Ook mooi (ik heb ze in het rood).
Maar met een kidde kun je veel andere leuke dingen maken.
Er zijn veel kleuren van π en ideaal! Er is ook een kom bij die je in de vriezer kan leggen zodat je weer ijs kunt draaien. Ik heb ook de worstmaker, gehaktmolen en de citruspers erbij. en mijn schoonvader was er zo enthousiast over dat hij hem ook heeft gekocht, in het rood π
Β
Ik heb wel gedacht aan een kidde maar is er nooit van gekomen. Ik gebruikte hem wel voor de appelgebakjes toen ik nog achter de bar stond hoor π
Leuk! I ga eens kijken of we dat hier ook kunnen kopen. Ik ga eerdaags weer eens langs de Sligro denk ik. Is slechts 1 minuut bij mij vandaan, het probleem is alleen dat ik dan altijd met veel te veel vlees thuiskom haha
Mooie verzameling!
Ik heb de staafmixer (uiteraard ook in het rood).Β
Β
Je kunt ook heerlijke toetjes met likeurtjes maken in de kidde.