Beste erbij, de ultieme advocaat-smaak is zéér persoonlijk en voor iedereen anders, net als de ene liever een droge wijn drinkt en de ander meer van een zoete wijn houdt.
Zo kun je met advocaat ook varieren door meer of minder suiker en idem alcohol toe te voegen.
Alle commerciele fabrikanten hanteren een gemiddelde smaak met een gemiddeld alcoholpercentage.
Ik vind persoonlijk dat eigengemaakte advocaat niet te vergelijken is met de advocaat uit de winkel welke is voorzien van een houdbaarheidsmiddel omdat de advocaat soms jaren bij de gemiddelde consument in de kast staat.
Eigengemaakte advocaat blijft slechts 3 weken goed
Woon je met z'n 2en? Dan is de 8 liter echt te groot. 6,7 liter past wel een rollade in hoor. een te grote pan is ook niet fijn. Bedenk dat de hele bodem heet wordt dus niet alleen het stukje waar je rollade in ligt te bakken. alle boter daar om heen verbrandt. Is natuurlijk niet meer van toepassing na het afblussen, maar zelfs dan is het fijn dat je een mooie laag hebt om het vlees in te laten pruttelen, blijft de rollade lekker sappig.
En of de prijs niet te absurd is....dat is iets wat alleen jij kan bepalen. Le Creuset kost nou eenmaal veel geld, maar je hoeft ook nooit van je leven meer een nieuwe braadpan aan te schaffen. Het is handwerk. Voor iedere pan wordt een unieke mal gemaakt. Op youtube staan wel filmpjes over hoe deze pannen gemaakt worden. best interessant.
Dan wordt het de 6,7 liter dank voor je advies
Hahaha, ik wik maar het vrouwtje beschikt en heeft gekozen https://www.kookwinkel.nl/webshop/60411-lecreusetsignaturehogebraadpanrond8liter28cmgietijzerkersrood.asp
Nou maar hopen op de goedkeuring van Betweter. En terug naar de discussie advocaat. Dan ben ik blij dat ik maar een liter heb gemaakt als deze maar 3 weken goed blijft want het is toch wel zwaar spul maar echt heel heel erg lekker en dat zeg ik niet snel. Dus het is wel degelijk belangrijk dat de 72 graden wordt gehaald i.v.m. pasteuriseren. Niet onbelangrijk vind ik.
Gijsbert, pasteuriseren doe je op 100 graden, dus met 72 graden blijft het maar beperkt houdbaar. Over die goedkeuring zal ik nog eens nadenken.
Bij zelf advocaat maken is reeds rekening gehouden met het verwarmen van 72 tot 75 graden, juist daarom is het 3 weken houdbaar. Kijk maar op het internet bij de diverse recepten.
Maar als je het beter weet???
Zie hier de tekst van de site waar jij me op wees:
Bij pasteuriseren worden, in tegenstelling tot bij steriliseren, niet alle micro-organismen vernietigd. Pasteuriseren heeft tot doel het aantal micro-organismen te verminderen tot een 'veilig' niveau, dit is het niveau waarbij het niet waarschijnlijk is dat ze ziekten kunnen veroorzaken (bij gekoeld bewaren en verbruik voor de vervaldatum).
Gijsbert, pasteuriseren doe je op 100 graden, dus met 72 graden blijft het maar beperkt houdbaar. Over die goedkeuring zal ik nog eens nadenken.
Steriliseren doe je op 100 graden, pasteuriseren op 72
Hallo ik ben de buurvrouw van Gijsbert ik ziet hier aan een overheerlijk zelfgestookt/ gemaakt advocaatje.. hierbij mijn mening hierover goed en vol van smaak! niet te scherp zoals de advocaat die je in de winkel koopt.. Heerlijk ik ga nog van een heerlijk romig advocaatje genieten bij mijn lieve buurtjes.
Groepjes Karin
https://www.colruyt.be/nl/recept/zelf-advocaat-maken
Deze advocaat kan u daarna gewoon in de bar bewaren (koelkast hoeft niet) en blijft zonder probleem 1 jaar goed.
https://radio2.be/perfecte-advocaat
Waarom zit er zoveel alcohol in avocaat?
Alcohol zorgt voor lange houdbaarheid! Trouwens, dankzij de alcohol kunnen de eieren niet slecht worden.
Ik zit aan mijn 2e advocaatje alsof ik een bonbon eet, eigenlijk nog lekkerder. Smelt op de tong. 1 advocaatje is niet genoeg, smaakt zeker naar meer
Groepjes Karin
De Karinnen zitten in groepjes aan de advocaat 😉
JohnDoe, bij het recept van Colruyt wordt helemaal niet verwarmd en hanteert men een bewaartijd van een jaar en bij radio2 wordt er wel verwarmd tot 85 graden?????
Er zijn ook site's op internet waar men verteld dat bij een te warme temperatuur de advocaat gaat schiften. Ook houdt men daar een bewaar tijd aan van 3 weken.
Het is dus maar welk recept men vindt op het internet.
Welja dat is het punt, als je een jaar wilt vinden vind ja dat. 3weken dan vind je 3 weken etc, maar ik denk als je rond de 20% zit dat het wel langer houdbaar is dan 3 weken. Ik heb zelf al gelezen van mensen die gewoon de schimmel er van scheppen en de rest gewoon opeten zonder probleem
Je vind zelf terug dat de aarde plat is 😉