Meldingen
Alles wissen

Frambozensapje

Pagina 1 / 2

Berichten: 231
Topic starter
(@maboc)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dan het volgende expiriment.

liter alcohol (64%) 200 gr. #frambozen.

Ik ga 't een week of 4 laten staan.

Ik vermoed dat ik er na die 4 weken nog wel een suiker stroopje aan moet toevoegen. Maar....'t ziet er alleen al lekker uit.

Beantwoorden
24 reacties
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

uit ervaring weet ik dat frambozen niet echt heel veel smaak af geven.

maar je kan er nog zoveel meer mee doen, zelfs enkele frambozen in de fles laten. of tannines toevoegen van rozΓ© wijn. als je de wijn gewassen hebt bv.

mvg gerdy

Beantwoorden
Berichten: 231
Topic starter
(@maboc)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

We zullen zien.

Vanmorgen had de vloeistof in ieder geval al een mooie kleur πŸ™‚

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben dol op eau de vie gestookt van frambozen. Ik had een fles van Lubberhuizen en Raaff gekocht.

Β 

Ik was verbaasd hoeveel smaak er aan zat. Je proeft echt heel goed framboos. Nu hoorde ik hier op het forum, ik dacht dat Muncerik het was, dat ze bij Lubberhuizen en Raaff de frambozen verstoken maar ook nog macereren omdat je anders nooit die fantastische geur en smaak kunt bereiken.

Β 

Wellicht dat jij met macereren ook een heel eind kan komen.Β 

Beantwoorden
Berichten: 231
Topic starter
(@maboc)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik hoop het... OVer een week of 4 meer hierover.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 109
(@giantbaldr)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb de ervaring dat frambozen niet zo lang hoeven te macereren. Na een week is het wel klaar. Dit waren ingevroren frambozen uit de supermarkt, wellicht gaan die sneller dan verse. De smaak komt goed over. Ik heb wel flink suiker toegevoegd. De vrouw vindt het heerlijk!

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

en toch vind ik het niet zo smaken,maar kzal voor de zekerheid nog eens mijn fles nemen. mss had ik al teveel van het andere geproefd :p .

nog een leuk recept :

https://www.tuinadvies.be/artikels/kruiden_frambozenlikeur

er kan zoveel meer mee gedaan worden,een smaak is maar een smaak hé 

mvg

gerdy

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Pot Frambozen met alcohol gemaakt om te marcereren kijken of dat lekker is. Ik wil eigenlijk geen suiker siroop maken als het klaar is maar gewoon verdunnen naar 35-40%. Iemand al ervaring mee?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gebruik zo hoog mogelijk percentage alcohol voor macereren Frambozen bevatten vrij veel sap .
Anders hou een erg laag percentage over .
Je kunt afstoken Na macereren maar ook gewoon verdunnen naar 32% beetje glycerine erbij voor mondgevoel . .

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ze liggen in 93% dus dat moet voldoende zijn ? thnx

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Na marcereren meet ik rond 60% kan ik dat wel meten? Moet ik vanaf 60 verdunnen of vanaf oorspronkelijk 93%

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ga je het nu op drink sterkte brengen of ga je het eerst nog eens overhalen .
Als je nu lager percentage meet komt door de sappen van de vruchten ..
Dus van nu 60% verdunnen .

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik wil het nu op drinksterkte brengen idd niet nog een verstoken. Is het wijs wat suiker erbij te doen? In welke verhouding?Β 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik zou het eerst op drink sterkte brengen proeven en dan kijken of het nodig is om er suiker bij te doen.maak hem bv.op 45% proef en verdun dan nog een beetje Β  Β  met opgelosde suiker.naar 40% wel roeren en proeven.

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik her er toch 45 gram suiker aan toegevoegd en hij smaakt goed ? mis alleen dat volle mond gevoel....hoeveel ml glycerine kan ik toevoegen? Is daar standaard verhouding voor?

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?