Doen we! Gist in de witte zak gaat trouwens als een raket Jan. Ongehoord!
Goed om te horen, ben benieuwd hoe de smaak zal zijn.
Ben er ook helemaal doorheen inmiddels, Vanaf nu alleen nog maar Still spirits rumgist.
Hey, ik weet niet of dit dom is, maar ik heb turbogist gebruikt om een mash van suiker, mais, gestemout en een beetje rogge te maken die na het gisten op 21graden zat volgens de vinometer, heb iets van een 3.5l van 70 graden na 3 keer stoken in een alambiek die zo helder is als water, maar bij het verdunnen wordt hij mistig. Is dit ook van olien? en mag ik deze eigenlijk wel drinken? ik wil niemand zijn gezondheid schade toebrengen. heb het grootste deel nog onverdund staan.
Het zijn in dit geval geen olien denk ik, maar er zit wel een stofje in dat oplost in alcohol en niet in water. Als er verder niets mis mee is zou ik het eens door een koolstoffilter gooien. Daarna ben je waarschijnlijk verlost van dit probleem.
Je kunt het ook verdunnen naar 40% en nog een keertje stoken dat maakt het ook zuiverder... Sorry, lees nu dat je het al 3 keer gestookt hebt.
Gooi maar door een filtertje 😉
Erg bedankt voor de tip, nu is mijn drank volledig helder... De smaak is goed, dus denk ik niet dat er verder nog iets mee mis is. Ik denk dat ik telkens ik drank maak hem ga filteren voor de zekerheid.