Zo! Ik kan weer even vooruit, en deze is heerlijk! Geen spiritussmaak.
En die is ook zo op...
Lekker zeg, ziet er goed uit.
Mooie flessen!
Hoe sterk heb je het gemaakt?
Proost!
Ik heb t recept aangehouden behalve dat ik de suiker gehalveerd heb. Ik kan t niet meten. Van 1 liter alc. 92% heb ik nu over 2,5 liter limoncello dus 92/2,5= 37% denk nog wat verloren in de schillen dus zeg 35%? T smaakt minder sterk trouwens..
Lekker hoor! Ja ik gebruik ook minder suiker. 200 gram op een liter water, zoet zat.
Ik heb het zelfde met sterke, als ik hem meet, na 4 weken in de schillen, ben ik ook wat procenten kwijt.
Misschien is dat een afwijkende meeting doordat de alcohol de opname uit de schil mee neemt en het soortelijk gewicht daardoor iets afwijkt.
Ik heb toevallig ook gisteren gemaakt met 2,5 liter. Ik zou volgens het recept 1,5 kilo suiker moeten gebruiken maar heb ik verlaagd naar 1 kilo ( iets minder was een kapotte zak) en ik heb 0,8 liter vervangen door vers citroensap. Smaak is perfect vol maar toch nog iets te zoet voor mij. Niet storend maar de volgende keer weer iets minder suiker.
Zo dan mijn eerste #limoncello staat te trekken.
Zou je dit ook met sinasappelen kunnen doen? Orangello?
Ja! Ik heb exact hetzelfde gedaan met sinaasappel schil. Het heeft 5 weken gestaan en ruikt prima.
Heb gisteren de schillen er uit gefilterd en heb er 20 vrij exclusieve koffie bonen bij gegooid...
Probeersel.
Tof zeg.
Ik ga het dan ook proberen. haha maar dan zonder de koffie bonen later toevoegen.
Dank voor de "steun in de rug"
Ik had geproefd, nog wel op 85% en vond het wat zurig. Ergens over die koffie bonen. Dacht ik, ff testen. Is maar half litertje
exclusieve koffiebonen ????? LUWAK ? 😉
Dat zijn toch door de Civetkat uitgepoepte koffiebonen.
Hele speciale smaak, maar wel duur
Ja poep bonen, geruild voor een fles Gin??
Ik heb ze ook hier ... Gekregen vanuit indonesie.. Nog niet in t koffieapparaat gedaan ... Misschien toch in de orangello ????? 🙂