Meldingen
Alles wissen

Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'

Pagina 3 / 6

Berichten: 112
 Ben
(@ben)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is juist, dus mijn pot heb ik met 1,5 recept gevuld. Vandaar 66 klontjes en 66 bonen.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ben benieuwd Ben, na mijn skivakantie ga ik het ook eens proberen 😉

Maar.... als er sap door de schil kan dan toch ook de bittere smaak van het wit erdoor (zeker wanneer je de schil perforeert dmv de bonen)?

Beantwoorden
Berichten: 112
 Ben
(@ben)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Daar dacht ik zelf ook aan. Aan de andere kant is dat misschien maar een heel klein beetje en dat dat toch door de suiker wordt overheerst. Het grote oppervlak wit onder de schil is toch voor 99% nog afgedekt door de schil.

Ik denk dat het gebruik van hele sinaasappels ook een beetje voor de show is hoor, het ziet er zo gezellig uit zo'n pot met die bonen in de schil. Maar als je de koffiebonen, de suiker en een hand vol schilletjes in een pot gooit smaak het misschien wel even lekker.

Voor nu heb ik gewoon het recept aangehouden, we zullen het zien. Iedereen hier zegt dat het lekker is.

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

dus soixante-six .... ik zou er nog 3 suikerklontjes bij doen ..... dan is t  ?????   🙂

Beantwoorden
Berichten: 111
(@p)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

dit lijkt me een lekker recept kan ik dit ook maken met alcohol 96%, kan ik dan hetzelfde recept aanhouden of moet ik iets aanpassen om op het eind wel iets over te houden wat te drinken is?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

P.ik maak hem met 40% is eigenlijk al sterk voor likeur,maar ze vinden het lekker.maar 96 % lijkt mij wel erg sterk.meestal zijn likeurs ook niet zo sterk.maar je kunt er goeie olie mee maken van 96%.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 111
(@p)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

tnx, zal deze binnenkort eens gaan proberen met 40%.

 

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Maakt volgens mij niet uit je vult het later toch aan met water tot drinksterkte.

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb een schep bonen in een weckpot gedaan met 92 procent alcohol en een aantal weken laten staan om te testen. Je proeft heel goed de smaak zoals de bonen ruiken.

Mijn vraag is welke soort bonen of merk heeft een perfecte smaak die je echt eens moet proberen ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Gompie,als je het later op drinksterkte maakt verdun je ook de smaak.gr?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Unesco,ik gooi de suiker en sinaasappels met koffie,in 40% ik zet die warm neer en schud niet de suiker lost van zelf op.mischien is die zo troebel door het schudden,of van de olie,dat kan als je verdunt.probeer het te filteren door keukenrol.gr.?Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik wil dit recept ook maken en heb alles huis en simpeler kan niet. Dacht ik. Op welk percentage moet ik mijn (turbo) alcohol afmeten. Heb namelijk nog effe op andere sites gekeken en  als ze spreken meestal over brandewijn welk percentage dan? Iedere fles lijkt een eigen percentage te hebben. Wie heeft het gemaakt met turbo alcohol en op welk percentage. Dat zou fijn zijn om te weten. Jij hebt toch geen turbo alcohol Chris? Of gewoon verdunnen naar 40%. 

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb het wel eens gemaakt met wodka, mn vader met jenever. Gaat allemaal prima. Begin gewoon op 40%. Iets minder kan ook als de dames niet van te sterk houden.

Beantwoorden
Berichten: 33
(@jepebe)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik zou 50% nemen. Die sinaasappels zorgen voor verdunning, ik vind t wel lekker als t eindproduct goed straf is.

 

en met bijna alles bij deze hobby: daarna flnk laten staan. Tijd is smaak

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bedankt voor de tip, dan volg ik jan want ik maak hem voor vrouwen en niet voor mezelf anders was ik wel voor die 50% gegaan. Maar dan krijg je het gezeik weer dat het te sterk is. 

Beantwoorden
Pagina 3 / 6
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?