Meldingen
Alles wissen

6 of 8 kilo suiker?

Pagina 2 / 3

Berichten: 457
Admin
Topic starter
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Kijk, daar kan ik wat mee...

Nu misschien een hele domme vraag, maar moet dat rode dopje van het waterslot en nu op of af tijdens het gisten ??

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Volgens alcotec is het maximum 9 kilo. Dat zou een stookwijn van 21% moeten opleveren.

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Als er lucht doorheen kan, dus gaatjes inzitten, dan moet hij er op.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja klopt dat alcotec dat zegt maar zelf iemand met weinig smaak ontwikkeling proeft wat voor bagger je krijgt .
En dat soort gisten zijn nou de rede dat men over nacorrectie begint met actief kool en dergelijke .
Dubbel werk van hebben .
Vervelend is dat de hobbyist denken nu dat het zo hoort .
Goede alcohol voor zuip feestje en alcoholisten .

Beantwoorden
Berichten: 457
Admin
Topic starter
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Er zitten geen gaatjes in. Moet ik die gaatjes erin prikken of het hele dopje eraf laten ??

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als goed is ventileert het langs de rand van het dopje .
Gaatjes prikken hoeft niet .

Beantwoorden
Berichten: 1835
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik streef altijd naar een stookwijn van 10 a 12%, professionele stokerijen nemen soms genoegen met 8%. Ze nemen genoegen met minder maar met een hogere kwaliteit(die ze dan voor meer verkopen). 

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Met een goede kolom heb je de bagger niet. Maar met een alambiek lukt het niet goed.

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Rode dopje er op , anders verdampt je water bij deze temperaturen (20°C-25°C) verschrikkelijk snel. blaas er maar eens van onder door, en je zal merken dat hij niet afsluit.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Niet alles krijg je met een kolom weg acetaten kun je slecht scheiden !
Zelfs op 96% met super kolom zit je dan fout !
Bijsmaak en percentage zuren zijn dan gewoon aanwezig !
Mensen denken dat alles met een kolom op te lossen is ..
Denk fout !
Kijk eerst naar wat je wil scheiden !
Sommige dingen kun je zelfs in een oude snelkook pan perfect krijgen .
Beetje vaardigheid en voor al een goed basis product .
Een goed basis product geeft een schoon resultaat zelfs met een alambiek waarme je op 92 % max komt .
Dan is alcohol en water .
Er goede alcohol is niet alleen afhankelijk van een kolom
Basis product is het fundament !
De ketel en kolom een gereedschap
En vaardigheid bepalend

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

In feite heb je een waterslotje bij een turbo gist eigenlijk niet nodig maar het dopje is eigenlijk om ervoor te zorgen dat er geen vuildeeltjes in het water van de slotjes kan vallen. Je kunt ze net zo goed niet er op doen.
Wat wel handig is als je de zure stank in huis van dat gistvat  zat bent een waterslang bovenin je slotje steken en die door een raampje op een kier naar buiten laten lopen. Co2 zakt naar de bodem en je bent van de stank-lucht verlost.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Of je turbosetting blaast zo hard dat je in no time geen water meer in je slotje hebt zitten. Wel of geen dopje. Je kunt ook een natte theedoek over je ton heen knopen, zelfde effect. Wel dan steeds de doek vochtig houden. Is een slotje met of zonder dopje toch net even eleganter.

Beantwoorden
Berichten: 457
Admin
Topic starter
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nou, hij staat er. Nu kijken hoe lang het duurt voor hij gaat pruttelen ?...

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Met dit weer, binnen een uur vaak al. Overigens zegt het bubbelen niet alles. Vaak is na dag 5 de na-gisting nog in volle gang dus gun het de tijd(7dgn), niet roeren en have fun in the meanwhile 😉

 

Beantwoorden
Berichten: 1835
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

En zet de emmer ergens op dan blijft de temperatuur in de emmer overal gelijk. De vloer is altijd kouder.

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?