Is de foto groter dan 2mb? Dat levert een probleem op.
(Vaak zijn foto's te groot en wil de forumsoftware niet meewerken)
En ja, gist soorten uitproberen. Mijn tip: niet bezuinigen en een kwaliteitsgist als MangroveJack of iets dergelijks uit de stookwinkel. Hobby mag best iets kosten.
ik gebruik wyeast liquid yeast for cider en mead
in de omschrijving in de webshop stond dat ie ook geschikt is voor fruitsoorten.
oke thnx.
wat betreft je keuze voor gist.voor fruitvergisting.
zit er veel verschil in resultaat?
Gist is een door velen ondergeschikt ingredient maar voor het uiteindelijke resultaat is het een van de belangrijkste ingrediënten.
Vergist maar eens mout met een champagnegist.
Als je ooit een keer vergist kersensap zonder suiker hebt geproefd ben je verslaafd
Dat is inderdaad zeer lekker, ik maak dit ook ieder jaar en ik maak ook nog een deel met 40% vers appelsap erbij.
Ik haal mijn kersen wel van bij mijn oom, kost me niets
Dan heb je heel veel geluk. Ik ga straks meten bij de boer in de Betuwe en onderhandelen. Misschien dat ik dan morgen of overmorgen kan persen. Goedkoop gaat het in ieder geval niet worden. Maar dan heb je wel iets heel erg lekkers.
Jan als ik zo aan kersen kan komen, want ze moeten eraf voor de vogels. Nou snap ik ook waarom ze ze duur zijn die mensen staan de hele dag kersen te keren.
Hoe laat moet je uiterlijk weten dat je de pers kan versturen zodat ik hem morgen heb? Want dan mogen ze wat mij betreft zonder steeltjes plukken dat is sneller of anders pluk ik zelf. Maar dan zijn ze sneller kapot dus dan moet ik de echt dag kunnen persen. Ben trouwens benieuwd hoe dat gaat. Volgens mij als de brandweer als ik dat zo met die appels zag vorig jaar.
Lummel, ik ben hier sowieso tot een uur of 14.00. Hij staat klaar dus ik kan hem gewoon versturen.
Hoe het gaat hangt ook van de rijpheid af natuurlijk, en hoe het gaat met pitten er in weet ik ook niet, maar denk dat het prima gaat hoor. Zoek anders even op YouTube naar Speidel Hydropers en dan kersen. Zoektermen in het duits vind je bij speidel de meeste hits denk ik.
In de filmpjes die ik kan vinden zijn ze allemaal ontpit of geplet.
Net even gezocht maar je vindt vooral filmpjes over appels, blijkbaar zijn die Duitse rakkers gek op appelsap.
Maar dit gaat op een andere manier.
Uit de handleiding;
Intended use:
The Hydro Press is designed and manufactured for pressing (juice extraction) of pitted
and ground or crushed fruit, such as grapes, apples, or pears. The press is only suitable for pressing with water pressure (do not use air pressure).
Als druiven okay zijn, kersen toch ook?
Dat ziet er ook handig uit. Ik heb dit gedaan met druiven.
Lummel, heb jij een whirlpool paddle? (Van de Grainfather?) Die steek je zo door een deksel van je fermenter heen en je ramt alles kapot. Daarna kan het eventueel alsnog de pers in. Ik vind het ideaal!
De druiven hingen toen nog aan trossen. En weet je wat zo mooi was, de takjes wikkelden zich om de whirlpool paddle en de druiven lagen gecrushed zonder takjes netjes in de emmer 🙂 En doordat het deksel op de emmer blijft heb je geen spatje zooi.
We gaan het zien Jan. Ik ga zo de Betuwe in. Je hoort van me of het prijstechnisch uitkomt. Het moet wel leuk blijven toch? Die pers moet lukken weet ik zeker anders zou ik geen 150 kilo kopen. Ander puntje van zorg. Doe mij eens een suggestie voor topgist voor wijn. Ik kan 90 liter vergisten in de cooler denk op 15 graden want probeer er eerst wijn van te maken. Stoken kan altijd nog.
Anders doe ik het gewoon met wodkagist. Maar een suggestie is welkom.