Meldingen
Alles wissen

pruimen hoe stookwijn maken

Pagina 2 / 2

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Willem77 als je nog vragen hebt beantwoord ik die graag,jij ook Kim.gr.Chris

Beantwoorden
Berichten: 31
(@allardy)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dag Chris.
Verwarm jij de pruimen voor je ze maalt of gewoon zo?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Nee ik gooi de pruimen zo in het vat en maal ze,ik was ze zelfs niet.gr.Chris.

Beantwoorden
mauser
Berichten: 235
(@mauser)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo Chris. Heb een vraagje. Heb een kleine 10 kilo pruimen gekregen. Heb die gewassen en fijn geknepen. Alleen heb ik ze nu al 6 dagen in het vergistingsvat zitten. Wel met een waterslot erop. Nu is er na een paar dagen al een wilde vergisting opgang gekomen. Kan ik er nu nog wel suikerwater en gist aan toevoegen? Het ruikt wel lekker en schuimt al een beetje. Groet Maurice.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Als de pruimen lekker zoet waren zou ik er geen suiker bij doen,maar het kan,en als het al flink aan het vergisten is zou ik de natuur zijn gang laten gaan.als het goed borreld dan laat het borrelen.anders wat gist er bij.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

ik heb bij palinka maken met mijn suffe kop 15-20 gr.gist op 100 kg maar is 150-200 gram.mijn excuses daar voor.die gebruik ik ook bij druiven.?gr.Chris. 

Beantwoorden
mauser
Berichten: 235
(@mauser)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ok bedankt Chris. Mijn emmer staat nog in de schuur. Zal hem eens naar binnen halen. Het borrelt namelijk nog niet zo heel erg hard. 5 blupjes per minuut ong. De pruimen waren redelijk zoet ,maar niet zo heel erg sappig. Vandaar dat ik het vocht volume wat wilde opkrikken met wat suikerwater. Hoeveel voorloop zou je weghalen op ong 10 kg pruimen? Of is dat een kwestie van ook gewoon proeven. Groet Maurice

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

twee drie borrel glaasjes,proeven zou ik niet doen is goed voor de ramen of ruiten sproeie vd.auto vd winter maar niet om te drinken.gr.Chris.ps heb je gelezen geen 15 maar 150 gr op 100 kg.

Beantwoorden
mauser
Berichten: 235
(@mauser)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

nee inderdaad niet drinken nee. Ik bedoelde eigenlijk ook ruiken. Dit zal dan ook naar aceton of iets dergelijks ruiken. Ik ie wat je bedoelt 150 gram gist op 100 kilo. Voor mijn 10 kilo zou dit dan 15 a 20 gram zijn. Verder twijfel ik nog of ik het met mijn t500 zal stoken of met mijn knutsel snelkookpannetje. Heb bij de t500 alleen een reflux kolom.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Tja Mauser,waar mee je wil stoken kan ik geen antwoord op geven ik stook met een Roemeense ketel dat is weer heel wat anders ik heb geen ervaring met ander ketels,ben met deze en Adriana getrouwd,hahaha

Beantwoorden
mauser
Berichten: 235
(@mauser)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heb gisteren toch maar 2 kilo suiker en 5 liter water toegevoegd. Alles goed doorgeroerd en 3 zakjes van 7 gram bakkersgist toegevoed. Stondvan k.k. orgen lekker te bubbelen. Had nog even het sg gemeten en kwam uit op 1080. Smaakte ook lekker zoet en de smaak van de pruimen zat er ook goed in. Heb er goede vertrouwen in dat dit wel goed gaat komen.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Bij mij is het nog nooit verkeerd gegaan dus bij jou komt het ook goed?Gr.Chris.

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?