Meldingen
Alles wissen

Vlierbessen likeur?

Pagina 2 / 2

Kees22
Berichten: 1297
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Inderdaad, maar de NH2-groep komt wel o.a. van cyanide af, via cyanaat.

Zie de presentatie op: https://levenswater.weebly.com/ethylcarbamaat.html

Er zijn overigens nog wel een paar routes: volgens wikipedia komt het ook vaak uit een overmaat aan ureum die uit gistcellen verwijderd wordt.

Beantwoorden
SaenseOverhaal
Berichten: 279
(@kevin)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Momenteel vind ik het te warm om fijn stook van een granenwhisky te gaan doen.

Daarom vandaag een geringe hoeveelheid van ca 2,5 liter vlierbessen stuk gekookt. Mijn vader had deze uit het park geplukt. Bij de pulp ga ik 3 kilo ruwe rietsuiker (na inverteren) toevoegen en het geheel aanlengen naar 12 liter. Droge bakkersgist erbij en kijken wat voor resultaat dit gaat geven. Ik wil overigens na klaren twee maal gaan stoken : ruwstook en een fijnstook.

Iemand ervaring hiermee? Ben benieuwd of de smaak uiteindelijk meekomt.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Na gisten zo snel mogelijk stoken .
Niet klaren Maar ook gebruik van de pulp vezels maken .
Stoken op max 92 graden .

Beantwoorden
SaenseOverhaal
Berichten: 279
(@kevin)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Stoken in kookzak? Wel ruw- en fijnstook?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hangt af van jou ketel of je kookzak nodig hebt .
De ene ketel brand snel aan de andere niet .
Voor zekerheid zou je het kunnen doen

Het aantal x stoken is ook afhankelijk van type ketel .

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?