Inderdaad, maar de NH2-groep komt wel o.a. van cyanide af, via cyanaat.
Zie de presentatie op: https://levenswater.weebly.com/ethylcarbamaat.html
Er zijn overigens nog wel een paar routes: volgens wikipedia komt het ook vaak uit een overmaat aan ureum die uit gistcellen verwijderd wordt.
Momenteel vind ik het te warm om fijn stook van een granenwhisky te gaan doen.
Daarom vandaag een geringe hoeveelheid van ca 2,5 liter vlierbessen stuk gekookt. Mijn vader had deze uit het park geplukt. Bij de pulp ga ik 3 kilo ruwe rietsuiker (na inverteren) toevoegen en het geheel aanlengen naar 12 liter. Droge bakkersgist erbij en kijken wat voor resultaat dit gaat geven. Ik wil overigens na klaren twee maal gaan stoken : ruwstook en een fijnstook.
Iemand ervaring hiermee? Ben benieuwd of de smaak uiteindelijk meekomt.
Na gisten zo snel mogelijk stoken .
Niet klaren Maar ook gebruik van de pulp vezels maken .
Stoken op max 92 graden .
Stoken in kookzak? Wel ruw- en fijnstook?
Hangt af van jou ketel of je kookzak nodig hebt .
De ene ketel brand snel aan de andere niet .
Voor zekerheid zou je het kunnen doen
Het aantal x stoken is ook afhankelijk van type ketel .