Gisteren die van druiven gedronken,is een week oud maar smaakt al goed.bij die had ik niets bij gedaan.ga over een week die van de doppen proeven,denk heel lekker.mijn mais ben ik niet aan begonnen,zat al vroeg met mijn buurman te proeven,en kreeg bezoek,ben ik maar doorgegaan met proeven???????en vanmorgen weer fit op om 6.30 u.?
10 dagen zijn ingegaan.........
Natuurlijk kun je variΓ«ren in methode naar eigen ideeΓ«n.
Het recept zoals boven aangegeven met kruiden en stookmethode komt zo uit een recepten boek van begin 1910 van een distilleerderij in duitsland .
Kijk aan ! voor de kerst nog even tijd om te rijpen . heerlijk in de donkere dagen
Gister de stook van de walnoten gedaan, een beetje van de kruidenmix in de smartstill en stoken die handel. Bij de eerste druppels kwamen de geuren je al tegemoet. Uiteindelijk een goede 6,5 liter overgehouden want het was te sterk op 5 liter.... geen idee maar zat tussen deΒ 45% en 50% schat ik.Β MAAR..... nu al heerlijk en gaat nu rijpen met de doppen. Kom maar op met de kerst!
Β
proost
Robbert
Ik heb aan de hand van jouw recept hetzelfde gemaakt maar dan alles berekend voor 1 liter , nu mijn vraag is moet je die 2/3 de terug distilleren of kan het gewoon zo verdunnen naar drinksterke en klaar , want ik ben bang dat ik te weinig heb om terug in de ketel te gooien , heb er namelijk 1 van 10 liter .
Grtz
Ja officieel moet je na het trekken van de kruiden en noten in alcohol . De drank delen in een 2/3 deel en een 1/3 deel.
Je stookt 2/3 deel opnieuw en na stoken voeg je het weer samen met het 1/3 deel .
Wat betreft jou ketel als je de alcohol die je wil her distileren een zelfde hoeveelheid water aan toevoegt en rustig stookt moet dat ook met 10 literketel lukken .
Wanneer je de drank niet her distilleert en als maceraat aanvult op drinksterkte en suikers toevoegt zal de smaak zwaarder en harder zijn .
Wel drinkbaar maar het " fluweel " mist in smaak .
Oke bedankt
Heb hem vandaag gefilterd , zal dan dit weekend zachtjes distilleren , dan heb ik met de feestdagen een lekkere borrel ? .
Cheers
Echt kerst drankje . Proost !
Op koelkast temperatuur vind ik de walnoot likeur een stuk minder. Gelukkig een grote hoeveelheid om te kijken wat nou het lekkerst is voor de feestdagen, erg rot hoor al dat testen en proeven π
Heb je al een andere hobby overwogen Serge? π
klopt bij warmte / kamer Temperatur komen smaken meer naar voren
Of m'n werk er van maken.... dejΓ‘ vu πΒ Β
Β
Professioneel proever...hmmm