Meldingen
Alles wissen

walnoot likeur 2

Pagina 3 / 7

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Gisteren die van druiven gedronken,is een week oud maar smaakt al goed.bij die had ik niets bij gedaan.ga over een week die van de doppen proeven,denk heel lekker.mijn mais ben ik niet aan begonnen,zat al vroeg met mijn buurman te proeven,en kreeg bezoek,ben ik maar doorgegaan met proeven???????en vanmorgen weer fit op om 6.30 u.?

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

10 dagen zijn ingegaan.........

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9890
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Natuurlijk kun je variëren in methode naar eigen ideeën.
Het recept zoals boven aangegeven met kruiden en stookmethode komt zo uit een recepten boek van begin 1910 van een distilleerderij in duitsland .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9890
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Kijk aan ! voor de kerst nog even tijd om te rijpen . heerlijk in de donkere dagen

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Gister de stook van de walnoten gedaan, een beetje van de kruidenmix in de smartstill en stoken die handel. Bij de eerste druppels kwamen de geuren je al tegemoet. Uiteindelijk een goede 6,5 liter overgehouden want het was te sterk op 5 liter.... geen idee maar zat tussen de  45% en 50% schat ik. MAAR..... nu al heerlijk en gaat nu rijpen met de doppen. Kom maar op met de kerst!

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9890
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

proost

Beantwoorden
Krikke
Berichten: 43
(@krikke)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Robbert
Ik heb aan de hand van jouw recept hetzelfde gemaakt maar dan alles berekend voor 1 liter , nu mijn vraag is moet je die 2/3 de terug distilleren of kan het gewoon zo verdunnen naar drinksterke en klaar , want ik ben bang dat ik te weinig heb om terug in de ketel te gooien , heb er namelijk 1 van 10 liter .
Grtz

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9890
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja officieel moet je na het trekken van de kruiden en noten in alcohol . De drank delen in een 2/3 deel en een 1/3 deel.
Je stookt 2/3 deel opnieuw en na stoken voeg je het weer samen met het 1/3 deel .

Wat betreft jou ketel als je de alcohol die je wil her distileren een zelfde hoeveelheid water aan toevoegt en rustig stookt moet dat ook met 10 literketel lukken .

Wanneer je de drank niet her distilleert en als maceraat aanvult op drinksterkte en suikers toevoegt zal de smaak zwaarder en harder zijn .
Wel drinkbaar maar het " fluweel " mist in smaak .

Beantwoorden
Krikke
Berichten: 43
(@krikke)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oke bedankt
Heb hem vandaag gefilterd , zal dan dit weekend zachtjes distilleren , dan heb ik met de feestdagen een lekkere borrel ? .
Cheers

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9890
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Echt kerst drankje . Proost !

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Op koelkast temperatuur vind ik de walnoot likeur een stuk minder. Gelukkig een grote hoeveelheid om te kijken wat nou het lekkerst is voor de feestdagen, erg rot hoor al dat testen en proeven 🙂

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb je al een andere hobby overwogen Serge? 🙂

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9890
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

klopt bij warmte / kamer Temperatur komen smaken meer naar voren

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Of m'n werk er van maken.... dejá vu 🙂  

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Professioneel proever...hmmm

Beantwoorden
Pagina 3 / 7
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?