Skoldt, ben blij dat je het weet te waarderen 😉
Ik wist ook niet wat het betekende dus moest het zelf ook opzoeken.
Â
Leuk gedaan met dat linkje trouwens Erik!
OK. Misschien iets te fel gereageerd. Heb dringend een borrel nodig ....
Oh maar ik vatte hem niet als fel op hoor 🙂
En van een beetje humor is nog nooit iemand dood gegaan.
Â
🙂 Ik had ook niet door dat het fel bedoeld was 😉 En het is bijna borreltijd! Dus dat kan geen kwaad haha
Niet alleen humor maar ook knap. Prachtige tutorial, al was het waarschijnlijk niet zo bedoeld, maar ook van plagen ben ik een grote fan en Skoldt kan het hebben hahahah. Heb je daar software voor moeten kopen?Â
Kun je gewoon deze link voor gebruiken en dan krijg je een link naar hetgeen je wilt googelen.
Â
Â
Â
Â
Zo simpel kan het dus allemaal zijn, als je het maar weet. Ik ga trouwens zo 2,5 liter stinkende tails van rum melasse opnieuw stoken. Gemiddeld 40% dus hoef eigenlijk niet meer te verdunnen maar doe het toch naar 20% met schoon water want het stinkt echt. Ben heel benieuwd wat daar uitkomt. Daarna gooi ik alles bij elkaar en haal ik alles een 2e of misschien een derde keer over.Â
Menno ..
Â
ik heb een vraagje over de VM stook van de 5 granenmix
Ik zag dat je de eerste generatie stookte aan de VM kant .
Hoe was de geur / Smaak ?
Ik heb mijn eerste generatie rogge ook VM gestookt, maar er zat flink geur en smaak aan .
Vond t wel vreemd.
Â
Weet niet of ik m wel lekker vond 🙂
Moet denk ik nog rusten..
Â
Ik had een vrij lange voorloop. Daarna hart welke geheel neutraal was zonder verdere smaken. Daarna wat tails om later te blenden naar smaak. Tails niet te lang aangehouden ivm tijdsduur van de stook.
Turbogist was alcotec 48, handig om je ketel mee schoon te maken. Ook double snake C3 wodka, welke best wel te pruimen was.
Het mooie is van standaard ingrediënten dat je ze in vrijwel elk dorp kunt halen.Â
denk dat dan de rogge toch overheerst. Ik ga m volgende week eens op eiken leggen. Kijken wat het resultaat gaat worden .
Mijn roggemash staat nu voor de 2e keer te knetteren. Zal ik m eens manual verstoken ? Maak jij CUTS hiervan ?
Â
Ik heb nog 2 tonnen met gemout gerst staan die ook gestookt moeten worden. Ik vrees ook een beetje voor overheersing van het graan ik wil niet dat hij de jenever kant op gaat. De laatste 5 kilo ( van de zak van 25 kg) die ik ga verwerken  in de Grainfather ga ik ook op het gistbed leggen van een bestaande ton. Volgens mij staan ze al een paar weken benieuwd hoe krachtig het gist nog  is. Ik had stills wodka gist.Â
Â
Wil je een neutraal van het gemoute graan stoken dan Lummel?
Forumleden, hierbij een stap voor stap fotoserie over het maken van de 5 granenmix wash.
- Â 4 kilo 5 granenmix afgewogen.
- Â Afgespoeld onder warm water om de stof weg te wassen, ondertussen pan met 6 liter water opgezet en is tegen het kookpunt aan het komen.
- Â Afgespoelde granen erbij en aan de kook brengen.
- Â 10 minuten laten koken zodat er meer granensmaak meekomt.
Â
Â