Meldingen
Alles wissen

Basis distillaat van suiker en Turbogist

Pagina 3 / 14

Berichten: 108
(@boomer)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Stookforum :Β 

de olie blijft op de bodem van de fles die ik nu gebruik liggen. die haal ik eruit met een injectiespuit of verdun ik met olijf olie en giet het er uit. Het idee om de olie in een alambiek te maken lijkt me het mooist. Een gabber van me vroeg of ik niet een grote pot met de alcohol/wietolie oplossing IN de alambiek zou kunnen plaatsen in een badje van water en zodoende de alcohol kan verdampen en als de temperatuur boven de 80 graden komt het potje met de olie uit de alambiek kan tillen ... Geen idee of dat kan maar het zou me schoonmaken schelen van de stookketel van de alambiek. Zou op zich een top methode zijn. graag jullie meningΒ 

Beantwoorden
Berichten: 108
(@boomer)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

trouwens kreeg vandaag mijn alcohol meter , thermometer, mashvat met waterslot en de gist binnen - top ik kan zo mash maken ! en mijn teruggewonnen alcohol van mijn wietolie run van gisteren heeft nog 93% alcohol en smaakt hetzelfde als uit de fles van 97% ! gaat goed - nu eigen alcohol maken met veel meer vertrouwen door jullie goeie tips van o.a. de petflessen etc !!!! thnx all!

Beantwoorden
Berichten: 112
 Ben
(@ben)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het is rustig op het forum, zal wel door de warmte komen....wie gaat er dan ook met die hitte achter de computer zitten...ik dus haha

Ik heb geen verstand van wietolie dus ik kan je niet echt aan informatie helpen. Wel ken ik iemand die het hard nodig heeft in combinatie met een chemokuur, kun je het ook ergens zo bestellen?

Beantwoorden
Berichten: 108
(@boomer)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Slecht nieuws .... Ik was helemaal voor de uitleg die hier als eerste was gegeven gegaan met het suiker/water mengsel - de verhoudingen en temperatuur van max 30 graden... Het was gisteren natuurlijk redelijk warm en ik heb de gist erbij gedaan toen het mengsel 27 a 28 graden was.... maar er is totaal geen gisting te merken na 12 uur laten staan. Ik keek nog een keer, met leesbril ..., op de verpakking en daar staat max 27 graden ...Β 
Wat kan ik nog met de niet gistende mash... bakkersgist van de supermarkt erbij ? gaat niet om de smaak maar om het alcohol percentage natuurlijk bij mij ... ?????

Beantwoorden
Berichten: 108
(@boomer)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo Ben,
De best werkende wietolie is THC olie - deze kan je bijna alleen bij thuiskwekers krijgen en natuurlijk zelf maken. Er is een goed initiatief via socialclub.fr waar je je kan inschrijven en de olie kan bestellen. zij zijn pionier en lokken wellicht een proefproces uit aangezien THC olie , heel belachelijk, onder de harddrugs wet valt... Er is in Haarlem een natuurgeneeskundige reguliere arts die wietolie kan voorschrijven en verstrekken. Het is nog een duister gebied helaas door die wettelijke beperking... Vandaar dat ik het zelf maak voor mezelf, mijn familie en wat vrienden. je mag me verdere info vragen via [email protected]

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Boomer, gooi er eens een pak appelsap uit de supermarkt bij, vaak helpt dat enorm! Het is net dat extra beetje voeding naast de suiker dat het eerste zetje kan geven. Niet weggooien hoor! Alle suikers zijn nog goed bruikbaar!

Beantwoorden
Berichten: 108
(@boomer)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ga het straks proberen Stookforum ! ( als de gist niet dood is gegaan ....)

Beantwoorden
Berichten: 112
 Ben
(@ben)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik denk inderdaad dat dat nog wel goed gaat komen, heb ik ook een keer gehad en heb toen een geprakte banaan toegevoegd, toen kwam het langzaam op gang en de volgende dag ging het tekeer als een beest! je schijnt ook een snee brood er bij te kunnen gooien om het opniew opgang te brengen, maar met de banaan ging het in ieder geval erg goed. Pak sap lijkt mij helemaal goed gaan omdat dat meteen goed mengt. Laat even weten of het gelukt is!

Beantwoorden
Berichten: 23
(@gerard)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Weet je wat vaak de fout is die mensen maken met turbogist? Dat ze direct alles doorroeren. Turbogist strooi je bovenop je suikerwater en laat je een kwartier tot een half uur hydrateren. Daarna roer je het zachtjes door. Je zal zien dat het dan beter gaat.

Wat ook altijd aan te raden is, start met 5 of 6 kg suiker, voeg de rest toe als het gisten eenmaal op gang is. Een te sterk suikergehalte is zelfs voor turbogist moeilijk te starten

Mocht het niet lukken, dan is een pak sap inderdaad een heel goed redmiddel.

Beantwoorden
Berichten: 23
(@gerard)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hey Boomer, is je vergisting nog op gang gekomen na de tips die je kreeg? Ik ben heel benieuwd!

Beantwoorden
Berichten: 108
(@boomer)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo allemaal, zo'n twaalf uur nadat ik er Flevo-Appelsap aan toegevoegd heb is de gisting begonnen en dat pruttelt nu constant ! ?

Ik heb ook een fles met suikeroplossing en bakkersgist staan. Die is na 24 uur opgehouden met pruttelen , raar ? Daar heb ik pas na 1 dag een waterslot op gezet... Eis dat het probleem ?

Beantwoorden
Berichten: 108
(@boomer)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Brood erbij en meteen bubbels πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 23
(@gerard)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dus bakkersgist houd van brood πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 108
(@boomer)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beste vrinden πŸ™‚

Ik heb gister mijn suiker/water/turbogist mengsel getest op alcohol en mijn meter geeft 0 procent aan ... is mijn mengsel waar 1 liter flevosap bij is gegaan, wel licht bubbelt , maar nu nog geen alcohol in zit waardeloos? wellicht weer opnieuw beginnen Β ?
Of kan ik bijvoorbeeld nog een bepaalde hoeveelheid gist uit de supermarkt erbij gooien om het opnieuw te starten ? Het is erg vervelend dat ik nog geen alcohol kan maken om mijn wiet olie van te maken ...

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Waar test je mee?
Een alcoholmeter, een vinometer of een refractometer?

Beantwoorden
Pagina 3 / 14
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?