Mooie Schredder Marca, wat voor een is dat en waar heb je die gekocht?. Groet, @ndré??
Had je nog stookketels gezien Erik ?
ja een paar robbert maar rondleidingen werden alleen in grote groepen gedaan
Hey @ndre, Ik heb deze bij wiltec vandaan in duitsland. Het is gewoon een shredder vergelijkbaar met de Speidel. Het verschil zit hem er wel in dat de speidel 2 roterende messen op een plaat heeft en deze maar 1. Ik zal binnerkort wel wat meer foto's ervan plaatsen. Tevens moet ik hem ook nog echt goed testen. Dus zal jullie op de hoogte houden hoe die werkt!
Okee dan ga ik denk toch op zoek naar een paar grotere pannen om het een en ander even door te koken. Het kippengrit zal ik voorlopig wel links laten liggen. Thanx Robbert!
Hoi Marca, ik verwerk jaarlijks ook heel wat appels, ben benieuwd naar je ervaring met jou Schredder en foto’s er van?. zou je ook een foto van het mes op de foto willen zetten?. Alvast bedankt. Groet, @ndré??
Hey @ndre, Ik heb deze bij wiltec vandaan in duitsland. Het is gewoon een shredder vergelijkbaar met de Speidel. Het verschil zit hem er wel in dat de speidel 2 roterende messen op een plaat heeft en deze maar 1. Ik zal binnerkort wel wat meer foto's ervan plaatsen. Tevens moet ik hem ook nog echt goed testen. Dus zal jullie op de hoogte houden hoe die werkt!
Interessant!
Verleden jaar ook het land van de 3 C's gedaan
Ik heb vandaag een workschop bijgewoond bij brouwland. Wat ik daar leerde is dat je voor calvados normaal gezien geen eetappels mag gebruiken. In Calvados voegen ze geen extra suiker toe. Men maalt de appelen fijn, perst ze en laat het sap volledig uitgisten met wilde gisten. en stookt dan na een maand of 6 pas uit.
Jeetje Raposka, 6 maanden fermentatie...daar kunnen de ongeduldjes hier nog iets van leren...
Ben nu nog bezig mijn Calvados aan het stoken, al 18 liter (verdund) van 50%. Loopt nog steeds en wat er nu nog uitkomt is 60%.
Kiekn wat,t word, cheers, @ndré??
Inderdaad als ik de stokerij heb bezocht hebben ze het ook gezegd ? er word gewerkt met zure en zoete appels , maar de zoete appels zijn nog zo zuur dat ze niet eetbaar zijn
Jammer, maar weet niet meer welke rassen ze gebruiken
Ik ga dit weekend ook appels verwerken, zure, zoete, en er tussen in. Ik ga ze vergisten met bruggenman gist. Wil ook een goed project calvados proberen.
@stook was het niet "Noel " appels ? of "Noel de Champs"?
er zijn fruit telers in noord oost polder die deze kweken voor een in nederland gemaakt "Calvados " copie drank dus een "eu de vie" en ze gebruiken de "james grave" in de combinatie .
Ik zou het niet meer weten wat voor appels , die werden wel gekweekt daar in de omtrek
Je kan de foto's bekijken https://www.tripadvisor.be/Attraction_Review-g7949311-d6870106-Reviews-Calvados_Christian_Drouin-Coudray_Rabut_Pont_L_Eveque_Calvados_Basse_Normandie_N.html
Het is deze die ik heb bezocht
Het koelwater kwam van een beekje die er langs stroomde