Meldingen
Alles wissen

Dumo's whiskey met gerstemout, de maïs methode

Pagina 2 / 3

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mooi verslag Dumo. Ik ben benieuwd hoe hij gaat smaken. Vind je het niet zonde om suiker toe te voegen? Suiker beïnvloedt de smaak m.i. te veel en maakt e.e.a. wat scherper.

 

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Geert, ik ben benieuwd naar de smaak van je whisky. Je eerste brouwsels waren niet slecht en waarschijnlijk deze ook niet. Ik kijk al uit om hem te proeven als je langs komt.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

d'as leuk om te horen, er is nog een op komst ik heb nog n'en whiskey experiment met mais, ik hoop hem morgen vroeg te kunnen posten.

voor de suiker moeten we nog wat afwachten tot we aan het proeven zijn.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik kijk er ook naar uit om langs te komen, ik had beloofd in september, maar het zal later zijn, er is 't een en t' ander verschoven dit jaar.

grts.

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Resultaat is perfect voor wodka en natuurlijk whiskey maar ook om te mengen met bijv. Kirsch dan krijg je een heerlijke volle drank. Je moet het echt eens proberen als je wat tijd over hebt.

Hoy lummel,

Ik ga dat proberen, ik heb den topic van vodka gevolgd, ik ga wel eerst mijn experimenten afronden, dan nog wat bier maken en dan ga ik van al de over schotjes van mijne mout n'en vodka maken.

grts

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

alleen kreeg ik advies om ongeveer 4,5 kilo te gebruiken,

6,5 kg mout is geen enkel probleem voor met de grainfather te werken, da ga goed.

Als ik aan mijne vodka ga beginnen, dan ga ik eens proberen op het max van de mout te werken dat ze voorschrijven in de handleiding van de grainfather, ik meen mij te herinneren dat dat 9 kg was.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dumo met mais wil ik ook proberen moet nu nog 100 kg druiven en dan haal ik 60 kg gebroken mais,kost €12.50 20 kg dus het proberen waard.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoy chris,

de maïs methode dat wil zeggen Whiskey maken met de gebruik van de bierketel zoals je bier maakt maïschen. 

Hier is er een recept met maïsvlokken.

http://www.stookforum.nl/thread/dumos-mais-whiskey-mais-methode/

 

Grts.

 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dumo ik wil het eens proberen op de Roemeense manier,gebroken mais op zacht vuurtje ( niet koken) zacht laten worden ,afkoelen suiker en gist er bij vergisten zeven en stoken.ik heb hem op die gemaakte manier geproefd was niet verkeerd,maar ik denk dat ik hem nog beter krijg dan hun,ik wil het eens op die manier proberen ik laat tzt.het resultaat weten.gr?Chris.V.

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Chris,

Laat mij de werkwijze ook weten omdat dat mij geweldig interesseerd ik heb rogge van het veld en ik zou jenever willen maken met roggemeel (ongevlokte), vlokken is thermisch behandelt, dat is gestoomd om de vlokken te maken, mijn meel niet.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

gebroken mais

Is het gebroken of is het gemalen, gebroken is grover, dan gemalen dat is fijner.

als je graan breekt dat ziet er dan ongeveer zoals je mout schroot voor bier, iets fijner misschien.

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja ik ben ook lekker bezig geweest met een soort whisky 12 kg gebroken mais 5kg gerst en 3 kg tarwe alles door de schrootmolen water erbij warmte behandeling met amylase een uurtje 55c en een half uur 85c en alles in de gist ton aanvullen met water en  suiker totaal 100 liter produkt in de ton en 1 zakje whisky distillers gist de bostel gist gewoon mee een deel gewoon in de kookzak die doe ik als het uit gegist is in de centrifuge en zo slinger ik alle bostel droog,al het vocht weer in de ton en kan alles bezinken tot het helder is om te stoken.De bostel voer ik op aan de varkens van mijn zuster en heb ik geen meurende kliko. Het zal mij benieuwen wat het resultaat zal wezen het was mij goed bevallen de vorige keer met de vodka van tarwe.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dumo ik wil gewone gebroken mais gebruiken,in Roemenie gebruiken ze hele mais,ik laat het tzt.weten moet nog eerst volgende week gist bij mijn 100 kg druiven gooien en die vergisten en twee keer stoken,dan wil ik de mais gaan stoken.als ze het in Roemenie kunnen met hele mais dan moet ik het met gebroken kunnen,en vaak stook ik beter dan hun(meer geduld)gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De gebroken mais kan je kopen bij de welkoop winkel 20 kg voor 11 euro .

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Pino.... Een half uur op 85 graden?? Wat is het nut hiervan?? Normaal is de laatste stap 5 minuten tussen de 72 en 75 graden....
Ben benieuwd waarom deze stap..

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?