Meldingen
Alles wissen

Geschrote mout versus mout


Berichten: 189
Topic starter
(@brice3010)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Verschillende recepten vermelden het zelf schroten van mout, oa whisky recepten 1, 2, 3, etc..

Heeft iemand ervaring met aangekochte geschrote mout (in plaats van zelf te schroten)? Waar gekocht?

Wat zoeken leverde mij een nederlandse site waar je op maat mouten kan samenstellen en laten schroten: https://www.brouwmout.nl/product/moutmixer-service/

Heeft iemand ervaring met die of eventueel andere moutschroters?

 

Beantwoorden
5 reacties
Berichten: 193
(@marca)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hey Brice,

Bio-brouwmaat levert ook geschroot mout, en het is nog biologisch ook! Heb zelf wel eens een zak ervan in me handen gehad was netjes vacuüm verpakt om smaakverlies tegen te gaan.

https://bio-brouwmaat.nl/product/bio-moutstort-op-maat/

Gr Marc

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9959
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

voorheen deed ik zelf het mouten , eesten , schroten van granen . voor bier en voor drank . de laatste tiental jaren koop ik het . Kwaliteit is hoog en je heb er gemak van .
Nu heb ik zelf eigenlijk al jaren nu een vast adres in Engeland maar Ik kan jou zeker aanbevelen om Munckerik hier op de site te benaderen voor hulp en advies en hij zal jou zeker ook kunnen helpen aan prachtige producten
Zie : bio-brouwmaat.nl
Munckerik kan kundig brouw adviezen geven . En door ook de kennis van zijn producten precies op maat .

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Klopt, perfect vacuum, paketten zijn zo hard als steen, daar gebeurt niets mee ? ik ga zelf niet meer klooien met schroten.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het gebeurt wel eens dat tijdens het transport door schokken en stoten een hard partikel in het mout door de zak prikt. Wanneer je beseft hoe hard de lucht op een vacuüm verpakking drukt is dat niet verwonderlijk (denk maar eens aan het proefje met de Maagdenburger halve bollen tijdens de natuurkundeles 

). Ook kan een zak lek raken wanneer je hem tegen b.v. de tafelrand stoot of laat vallen.

Ik probeer e.e.a. zo te verpakken om deze schokken en stoten zo veel mogelijk op te vangen. De "best before end" datum op de verpakking is de datum voor geschroot mout welke niet vacuüm is verpakt (zie advies mouterij). Mijn advies is dan ook om het (geschrote) mout kort voor het brouwen aan te schaffen.

 

Bewaaradvies mouterij:

Beantwoorden
Berichten: 1836
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik merk geen verschil tussen zelf schroten of vacuüm geschroot kopen. Bij Bio-brouwmaat kost het schroten en vacuüm verpakken € 2.95 meer. Als je het leuk vindt en je koop een goedkope schrootmolen heb je dat na 15 x er al uit. Ik vind zelf andere dingen leuk. 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?